ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κοντονής: «Ανοιχτό να δικαστούν οι στρατιωτικοί εδώ, αν το ζητήσει η Άγκυρα»

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2018, 12:16 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2018, 19:59
Στ. Κοντονής: «Ανοιχτό να δικαστούν οι στρατιωτικοί εδώ, αν το ζητήσει η Άγκυρα»
Facebook Twitter Whatsapp

«Το θέμα της έκδοσής τους έχει κλείσει οριστικά»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Παράθυρο» να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στην Τουρκία άνοιξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «το θέμα είναι να έχουμε μια δίκαιη δίκη όπως είπε και ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο Ερντογάν». 

«Εγώ θεωρώ», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής, «ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί μπορούν να δικαστούν και στην Ελλάδα με βάση τις διατάξεις του ποινικού κώδικα». 

«Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την προσφυγή του αρμόδιου υπουργού περί της απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής, έχει γίνει πολλή φασαρία για το τίποτα» σημείωσε και διευκρίνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να δικάσει τους Τούρκους μόνο εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο από την Άγκυρα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή. 

«Αυτή είναι η δική μου άποψη, και μελετάται από την κυβέρνηση» αποσαφήνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

«Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει . Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας  η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν», διεμήνυσε ο υπουργός.