ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης κατά Π. Καμμένου για Σκόπια: Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργείου

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2018, 18:31 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2018, 21:09
Κ. Μητσοτάκης κατά Π. Καμμένου για Σκόπια: Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργείου
Facebook Twitter Whatsapp

«Αναμένουμε τη λύση που θα φέρει η κυβέρνηση για να τοποθετηθούμε»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναμένει για να τοποθετηθεί και η Νέα Δημοκρατία, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο capital.gr η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη αύριο, Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της πλειοψηφίας. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα. Όταν τοποθετηθεί επίσημα η Κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση».

Σε αυτό το πλαίσιο, και αναφερόμενος στην στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου αναφορικά με το ενδεχόμενο να έρθει μια λύση που θα περιέχει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό, υποστηρίζει: «μέσα μου δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. (…) Θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα».

Επανερχόμενος στο θέμα της ονομασίας και στη στάση της ΝΔ επαναλαμβάνει πως «δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το πραγματικό  διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή» και προσθέτει:

«(…)σε όλες αυτές τις συμφωνίες ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε όχι απλά το πλαίσιο, αλλά και την όποια συνολική συμφωνία καταφέρει η Κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να περικοπούν οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο».

Ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση κατά του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι για τη δήλωσή του αναφορικά με το τι κάνουν οι μαθητές στις εκδρομές στο εξωτερικό: «Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη χυδαιότητα του κυρίου Ζουράρι και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πώς άνθρωποι οι οποίοι εκφέρουν έναν τέτοιο πολιτικό λόγο έχουν κυβερνητική θέση. Αυτό είναι κάτι που αφορά τον κύριο Τσίπρα και όχι εμένα».