Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 6

5 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:09

Σ. Αναγνωστοπούλου στο «Ακραίως»: H ΠΓΔΜ είναι μια χώρα σε εκκρεμότητα

«Η Χούντα έβγαλε αλυτρωτισμό στην Κύπρο και το πληρώσαμε πολύ ακριβά».

Δημοσίευση 10:09’

«Η Χούντα έβγαλε αλυτρωτισμό στην Κύπρο και το πληρώσαμε πολύ ακριβά».

Ως μια χώρα σε «εκκρεμότητα» χαρακτήρισε την ΠΓΔΜ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, η οποία δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει ο αλυτρωτισμός στη χώρα και να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα. 

Όπως υπογράμμισε: «Έχουμε τοποθετηθεί για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό προς όλους και για όλες τις χρήσεις. Εχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαία θέση. Θα καθοριστεί πως θα είναι, θα είναι και αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων. Όταν ένα τέτοιο μικρό κράτος δεν έχει κατοχυρωμένη ονομασία, η εκμετάλλευση που γίνεται από τις μειονότητες επηρεάζει και τους γείτονες»

Η ίδια εξήρε την στάση του τωρινού ηγέτη της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τη χώρα σε εκκρεμότητα: «Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, ο Zόραν Ζάεφ έχει πολύ δύσκολο έργο, θέλει να το λύσει το ζήτημα. Όμως πάνω απ΄ όλα παίζει ρόλο ότι πρέπει να έχει μια ονομασία συνεκτική για όλους τους κατοίκους. Δεν μπορεί μια χώρα να αποκαλείται ”πρώην”, πρώην σημαίνει είναι σε εκκρεμότητα. Αυτό δεν είναι δικό μας θέμα. Κανένας δεν θέλει μια χώρα να μένει σε εκκρεμότητα, ειδικά σε αυτή την περιοχή. Η ΠΓΔΜ είναι μια χώρα σε εκκρεμότητα. Πολύ καλά κάνει και παίρνει πρωτοβουλίες λοιπόν ο Ζάεφ, για να σταματήσει ο αλυτρωτισμός». 

Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Η Χούντα έβγαλε αλυτρωτισμό στην Κύπρο και το πληρώσαμε πολύ ακριβά». 

Η κ. Αναγνωστοπούλου σχολίασε και τη στάση του Πάνου Καμμένου: «Η δήλωση του Π. Καμμένου αυτό άφησε να εννοηθεί, όταν είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά. Νομίζω ότι το έκανε το βήμα του. Είδαμε ότι στο μίνι υπουργικό ήταν και ο κ. Καμμένος». 

 

 


σχετικα αρθρα