current views are: 7

6 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:43

«Μασάζ» από τον Ευ. Τσακαλώτο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Την Τρίτη στη Βουλή

Δημοσίευση 17:43’

Την Τρίτη στη Βουλή

Την Τρίτη στις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Σταύρος Κοντονής, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Χουλιαράκης θα είναι ορισμένοι από τους υπουργούς που θα κάνουν το απαραίτητο «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, καθώς οι διατάξεις είναι πολλές και αφορούν διάφορα θέματα.

Η διαδικασία της ψήφισης των μέτρων δεν θα είναι εύκολη για τους βουλευτές του κόμματος, καθώς γύρω στα 70 προαπαιτούμενα παραμένουν εκκρεμή με τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για το Μαξίμου να αποτελούν η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη στο δημόσιο (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία), οι αλλαγές στην προκήρυξη των απεργιών (συμμετοχή του 50%+1 των ενεργών μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων), οι ρυθμίσεις στα κλειστά επαγγέλματα, η νομική δέσμευση για επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, αν τον Μάιο δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός, καθώς και το μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων (μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια). Αλλαγές θα υπάρξουν και στο νόμο Κατσέλη προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκάλυψη των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Αρκετοί είναι οι βουλευτές και τα στελέχη που εξακολουθούν να ζητούν νομοθέτηση για την προστασία της α΄κατοικίας και είναι ένα ζήτημα που αναμένεται να τεθεί εκ νέου στη συνάντηση που θα έχουν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο υπουργός των Οικονομικών είχε βρεθεί για το ίδιο θέμα στη Βουλή με περίπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται πως το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος και υπολογίζεται να ψηφιστεί μέχρι τις 16 του μήνα στην Ολομέλεια. 

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν ανησυχούν για τη στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας, αφού το βλέμμα των «153» είναι στραμμένο στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.


σχετικα αρθρα