current views are: 9

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:48

Ευ. Βενιζέλος: «Η “καθαρή” έξοδος στις αγορές είναι μετάβαση στο τέταρτο μνημόνιο»

«Η παρούσα κυβέρνηση είναι το μεγάλο πολιτικό βάρος της οικονομίας, που παρεμποδίζει την ανάπτυξη”

Δημοσίευση 10:48’
Βενιζέλος

«Η παρούσα κυβέρνηση είναι το μεγάλο πολιτικό βάρος της οικονομίας, που παρεμποδίζει την ανάπτυξη”

«Δεν μου λέει τίποτα αυτό που λέει ο Τσίπρας για έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι η “περιβόητη καθαρή έξοδος” είναι ουσιαστικά μετάβαση σε ένα τέταρτο μνημόνιο, «με δύσκολους στόχους, αλλά χωρίς δάνεια».

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα θα ήταν πιο ασφαλής να πάει σε μια προληπτική πιστοληπτική γραμμή, κάτι που “θα συμπιέσει τα επιτόκια στις αγορές”.

«Καλά θα πήγαιναν τα οικονομικά μεγέθη και το 2015 αν δεν γινόταν στροφή», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας: «Εγώ δεν λέω ότι οι οικονομία δεν θα έχει θετικό πρόσημο, αλλά θα είναι μικρότερο από αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να κάνει επανέναρξη».
«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση», πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “κατασκευάζει εχθρούς”.

 «Η παρούσα κυβέρνηση είναι το μεγάλο πολιτικό βάρος της οικονομίας, που παρεμποδίζει την ανάπτυξη και τον σχηματισμό ενός εθνικού σχεδίου που θα αγκαλιάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τους έθνους. Κατασκευάζουν εχθρούς. Είδαμε πού οδηγεί η λογική του «τσάμπα μάγκα». Αν έχεις διαφορετική γνώμη νιώθεις ότι απειλείσαι», είπε και κατέληξε: «Δεν έχουμε διασφαλίσει τίποτα για το χρέος».

Τέλος, σχολιάζοντας το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών και τη σημερινή απόφαση για αναστολή ασύλου στον έναν εξ’ αυτών, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με τους ίδιους επικοινωνιακούς τρόπους που δημιουργεί φευγαλέες εντυπώσεις στην ελληνική κοινή γνώμη, νομίζει ότι μπορεί να πείσει τον Ερντογάν».

Για το Σκοπιανό είπε: «Πήγε να κατασκευαστεί ένα τέχνασμα. Απετράπη και έγινε κατανοητό ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να εμφανίζεται διχασμένη. Δεν βλέπω να μπορεί ο κ. Καμμένος να συνεχίζει το παιχνίδι αυτό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμφανίζεται διχασμένη“.


σχετικα αρθρα