current views are: 12

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση12:18

Κατατίθεται την Τρίτη το πολυνομοσχέδιο – Την ερχόμενη Δευτέρα ψηφίζεται από τη Βουλή

Την Τεταρτη- Πεμπτη θα βρίσκεται στις αρμόδιες επιτροπές.

Δημοσίευση 12:18’
αρθρο-newpost

Την Τεταρτη- Πεμπτη θα βρίσκεται στις αρμόδιες επιτροπές.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – σκούπα με το οποίο θα κλείσουν περίπου τα 50 από τα 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, ενώ τα τα υπόλοιπα  για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110, θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Η κατάθεσή του πολυνομοσχεδίου των 600 σελίδων αναμένεται να γίνεται αύριο Τρίτη ή ακόμη και σήμερα τα μεσάνυκτα, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται  μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού», καθώς και φορολογικά ζητήματα, τα οποία, ωστόσο, χαρακτηρίζονται «διαδικαστικού χαρακτήρα».

Την Τεταρτη- Πεμπτη θα βρίσκεται στις αρμοδιες επιτροπές, ενώ την Παρασκευή θα αρχίσει η συζήτησή του στην ολομέλεια, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Euro Working Group την ερχόμενη Πέμπτη θα εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ το ψηφισμένο νομοσχέδιο θα βρεθεί στη συνέχεια στο «μικροσκόπιο» των πιστωτών για τη σύνταξη της «έκθεσης συμμόρφωσης» (compliance report). Τόσο στο Eurogroup, όσο και στο Euro Working Group, αναμένεται η «πρεμιέρα» στα νέα καθήκοντά τους των Μάριο Σεντένο και Χανς Φλάιμπριφ, που διαδέχονται ως επικεφαλής τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Τόμας Βίζερ, αντιστοίχως.

 

Την ίδια στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει σταδιακά το «μασάζ» στους βουλευτές από τους υπουργούς, με την συνάντηση με την ΚΟ να ορίζεται για την Τρίτη στις πέντε το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικός παράγοντας, δηλώνει αισιοδοξία για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα εκταμιευθεί η δόση από τον ESM, το ύψος της οποίας, πάντως, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

 


σχετικα αρθρα