current views are: 7

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση18:08

«Μπλόκο» αντιεξουσιαστών σε ομιλία του Ν. Βούτση στον Κεραμεικό

Ομάδα 60 ατόμων παρενέβη λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στον Πολυχώρο Σπούτνικ

Δημοσίευση 18:08’

Ομάδα 60 ατόμων παρενέβη λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στον Πολυχώρο Σπούτνικ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιατών το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό, όπου θα μιλούσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ομάδα 60 ατόμων εμπόδισαν την είσοδο του κόσμου στον  Πολυχώρο Σπούτνικ, με αφορμή την «αστυνομική εισβολή και εκκένωση της κατάληψης Τερμίτα στον Βόλο». 

Μαζί με τον Νίκο Βούτση βρίσκεται ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης καθώς και η βουλευτής Ανέττα Καββαδία, οι οποίοι περιμένουν να δουν αν θαλήξει η διαμαρτυρία προκειμένου να ξεκινήσει η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00. 

Οι αντιεξουσιαστές μέσω σελίδα αντιεξουσιατικού χώρου κάλεσαν για ενίσχυση της παρέμβασης προκειμένου να ματαιωθεί η εκδήλωση της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος και άφησαν αιχμές κατά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα κινήματα και στα ανθρώπινα δικαιώματα (sic), λέγοντας ότι «το θέμα της ομιλίας και η παρουσία του ανώτατου αυτού κυβερνητικού στελέχους κρίθηκαν ικανός συνδυασμός για να αποφασίσουμε τον αποκλεισμό της εισόδου με σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης. Όπως οι κρατικές δυνάμεις εισβάλλουν στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα έτσι κι ο κόσμος του ακηδεμόνευτου αγώνα πηγαίνει σε κομματικά, κυβερνητικά και κρατικά εδάφη σε μια στοιχειώδη συλλογική απάντηση στην καταστολή.»


σχετικα αρθρα