current views are: 8

9 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:01

Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Υπήρχε δυνατότητα για νηοψία στο ναρκοπλοίο αλλά δεν έγινε

Τι είπε για το Σκοπιανό και τη γραμμή της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 10:01’

Τι είπε για το Σκοπιανό και τη γραμμή της κυβέρνησης.

Για το θέμα του ναρκοπλοίου αλλά και το Σκοπιανό μίλησε σήμερα από το Αμπου Ντάμπι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος στο ‘‘Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι ‘‘υπήρχε η δυνατότητα για νηοψία στο ναρκοπλοίο αλλά δεν έγινε”. 

«Δεν έβαλα καμία πινελιά πολιτική στο θέμα. Θα μπορούσα να το πολιτικοποιήσω το θέμα αλλά δεν το έκανα. Υπάρχουν αναφορές από ανθρώπους που υπήρχαν εκεί ότι υπήρχε δυνατότητα για νηοψία την κατάλληλα στιγμή, έχω καταθέσει το θέμα στη Βουλή, έχω πάει και στον Εισαγγελέα γιατί η υπόθεση είναι πάρα πολύ βαριά. Θεωρώ ότι δεν έχει κλείσει η υπόθεση, θα έρθουν στο φως κι άλλα πράγματα» επισήμανε. 

Για το Σκοπιανό τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι έχει κλείσει το θέμα. Με το βάρος της εμπειρίας λέμε το εξής: Είναι επιβεβαιώμενο ότι η κυβέρνηση δεν είχε μια γραμμή. Αν είναι τα πράγματα είναι όπως τα είπε, έχουμε μια κυβέρνηση με δύο γραμμές.  Στο Βουκουρέστι, τα κόμματα ήταν συνεννοημένα. Τα στελέχη της διαπραγμάτευσης στήριζαν την κυβέρνηση». 

Την ίδια στιγμή ο κ. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος λύσης του ζητήματος και θα πρέπει πρώτα να γίνει επίσημη ενημέρωση και ακολούθως να σχολιαστεί: «Υπάρχει δρόμος ακόμα, θα ακουστούν πράγματα από εδώ και από εκεί. Δεν έχουν συναντηθεί καν οι διαπραγματευτές. Αυτά θα γίνουν μέσα στο Γενάρη. Όταν δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση είναι λάθος να μιλάμε». 

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε και για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή: «Τα θέματα που είναι επίμαχα είναι τρία: Το πρώτο θέμα αφορά τη ΔΕΗ και τις καταγγελίες για τη μικρή ΔΕΗ: Το δεύτερο θέμα είναι τα εργασιακά που είναι υποτίθεται ιερό δισκοπότηρο για το ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι στηρίζουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που έχουν πάθει απώλεια προσφάτου μνήμης. Το τρίτο είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αυτά αντιφάσκουν με τον κύριο Τσίπρα. Όλοι οι βουλευτές και οι πολίτες ξέρουνε». 

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω κάτι να στραβώσει. Θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Έχουμε και το Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου». 

 


σχετικα αρθρα