current views are: 1

9 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση15:17

Ντ. Μπακογιάννη: Έλλειψη οδηγού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης

Ερωτήση στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο

Δημοσίευση 15:17’

Ερωτήση στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο

Την έλλειψη οδηγού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης για την οποία ενημερώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Π.Ε της περιοχής, θίγει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτησή της στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση της «κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Π.Ε. Ξάνθης, διαπίστωσα ότι στο Κέντρο Υγείας Εχίνου υπηρετεί μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος εργάζεται καθημερινά επί 8ωρο, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας να μην υπάρχει οδηγός για τη μεταφορά ασθενών προς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Εχίνου εξυπηρετεί τον ορεινό Δήμο Μύκης, με 62 οικισμούς και 16.000 κατοίκους. Πολλά χωριά είναι απομακρυσμένα και λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής πολλοί κάτοικοι χρειάζονται πάνω από 1 ώρα για να φτάσουν στην Ξάνθη.»

 Η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι «η έλλειψη οδηγού συνεπάγεται τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο (έγκυοι, καρδιοπαθείς κλπ) με ιδιωτικά αυτοκίνητα, χωρίς ιατρική υποστήριξη.»

Κατόπιν τούτων η βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν «θα καλυφθεί η κενή θέση του δεύτερου οδηγού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, για να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της αδυναμίας μεταφοράς ασθενών στο Νοσοκομείο Ξάνθης;»

 


σχετικα αρθρα