current views are: 15

10 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση16:06

Ν. Καραθανασόπουλος για απεργίες: «Εχθρική πράξη η διάταξη!»

Προειδοποιητικές βολές από το ΚΚΕ

Δημοσίευση 16:06’

Προειδοποιητικές βολές από το ΚΚΕ

Προειδοποιητικές βολές προς τη κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αυξάνει το όριο των συμμετεχόντων οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία για την προκήρυξη απεργίας, έριξε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το επίμαχο νομοσχέδιο ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση ξεκινά το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία που αποτελεί όπως είπε και τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης. «Ο ΣΕΒ απαιτεί και η κυβέρνηση υλοποιεί», είπε και χαρακτήρισε τη διάταξη ως «εχθρική πράξη».

Ακόμα, απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είπε πως «έχετε βαμμένα τα χέρια σας με το αίμα της εργατικής τάξης», ενώ σε αντιπαράθεση με το Γιάννη Κουτσούκο του ΠΑΣΟΚ που του θύμισε το νόμο 1264/82 σημείωσε: «άστα αυτά Κουτσούκο! Ποιος υπονόμευσε δομές του συνδικαλισμού; Επιδιώκετε να μετατρέψετε το εργατικό κίνημα σε εργοδοτικό και κυβερνητικό κίνημα, τίποτα άλλο δε θέλετε!».

«Σας καλούμε να την αποσύρετε όσο είναι ακόμα νωρίς γιατί και σε προηγούμενες προσπάθειες από τον αείμνηστο Λάσκαρη είχε τσακιστεί!», κατέληξε.


σχετικα αρθρα