current views are: 11

10 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση18:42

Επίθεση Θ. Φωτίου σε αντιπολίτευση για επιδόματα με πολλαπλούς αποδέκτες

 «Δίνατε στη μικρότερη πληθυσμιακή ομάδα, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με ευκολία 500 ευρώ»

Δημοσίευση 18:42’

 «Δίνατε στη μικρότερη πληθυσμιακή ομάδα, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με ευκολία 500 ευρώ»

Τις παρεμβάσεις της στο τομέα των κοινωνικών επιδομάτων για τις οικογένειες με παιδιά, υπερασπίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου. Κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιέχει και τις αλλαγές στη παροχή των επιδομάτων, η κ. Φωτίου στηλίτευσε στην αντιπολίτευση για τον τρόπο που έδιδε τα επιδόματα, λέγοντας πως «δίνατε στη μικρότερη πληθυσμιακή ομάδα, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με ευκολία 500 ευρώ».

«Αυτό ήταν το δικό σας εφεύρημα», είπε και εξήγησε πως επρόκειτο για 100.000 οικογένειες από τις συνολικά 800.000. « Τους άλλους τους αφήσατε! Είναι τόσες οικογένειες με ένα και δύο παιδία που έπαιρναν από 40 ως 13 ευρώ. Αυτό αφορούσε μήπως την υπογεννητικότητα; Αυτό είναι ντροπή να το λέτε! Δε μπορώ να φανταστώ πως από το 93’ ου είχατε τα πράγματα στα χέρια σας κάνατε έκθεση για την υπογεννητικότητα και όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά έπεσε κιόλας», είπε.

Με τον τρόπο αυτό η υπουργός έδωσε επίσημα πολλαπλές απαντήσεις στις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με τις μειώσεις που θα δουν στα κοινωνικά επιδόματα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι από ένα εισοδηματικό όριο και πάνω.

 


σχετικα αρθρα