current views are: 9

11 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:59

Ν. Νικολόπουλος: Μνημονιακή βίβλος το πολυνομοσχέδιο – Δεν ψηφίζω προαπαιτούμενα

Ο Νίκος Νικολόπουλος​ αναφέρθηκε σε μία νέα «μνημονιακή βίβλο», ενώ αναρωτήθηκε γιατί τα θετικά μέτρα, που όπως λέει ο υπουργός Οικονομικών, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο δεν ήρθαν προς ψήφιση νωρίτερα.

Δημοσίευση 10:59’

Ο Νίκος Νικολόπουλος​ αναφέρθηκε σε μία νέα «μνημονιακή βίβλο», ενώ αναρωτήθηκε γιατί τα θετικά μέτρα, που όπως λέει ο υπουργός Οικονομικών, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο δεν ήρθαν προς ψήφιση νωρίτερα.

Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο, ως ένα ακόμα σύνολο μέτρων που «δηλητηριάζουν ακόμα περισσότερο την πατρίδα αντί να τη γιατρεύουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε μία νέα «μνημονιακή βίβλο», ενώ αναρωτήθηκε γιατί τα θετικά μέτρα, που όπως λέει ο υπουργός Οικονομικών, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο δεν ήρθαν προς ψήφιση νωρίτερα, ως πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά έρχονται ως μνημονιακές απαιτήσεις, σημειώνοντας ότι πολλές από αυτές τις «θετικές» ρυθμίσεις αποτελούν απλές εξαγγελίες για τις οποίες δεν υπάρχει προϋπολογισμός και κατάλληλη προεργασία. Επίσης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε άλλες ρυθμίσεις, όπως αυτή για τις απεργίες, τονίζοντας πως είναι αντίθετη ακόμα και ως προς το Κράτος Δικαίου η πρόβλεψη για πλειοψηφία 50%+1 στις… παρουσίες των μελών των σωματείων και όχι στην λήψη απόφασης για τις απεργίες. «Από πού και ως πού, το δικαίωμα στην απεργία και το δίκαιο ή έστω και άδικο του αιτήματος της απεργίας πρέπει να εξαρτάται από το πλήθος των παριστάμενων στην λήψη απόφασης;» αναρωτήθηκε.

Τις ίδιες, κάθετες αντιρρήσεις, εξέφρασε ο Ν. Νικολόπουλος και ως προς την ανακατανομή των οικογενειακών επιδομάτων, κάνοντας λόγο για «μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες» αυξήσεις που θα δουν οι πολλοί, την ίδια ώρα που μεγάλα τμήματα των πολυτέκνων και των τρίτεκνων χάνουν παντελώς το δικαίωμα στα επιδόματα. «Γιατί στην Ελλάδα, σε μία χώρα που γερνάει και συρρικνώνεται, να εξακολουθούν να τιμωρούνται όσοι κάνουν παιδιά; Και τέλος – τέλος, γιατί να μπαίνουν ταμπέλες «βαρύτητας» σε οικογένειες και παιδιά;» ανέφερε.

Ακόμα, σε ό,τι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, επανέλαβε ότι από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έχουμε περάσει ήδη στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», με το κράτος να μην είναι πλέον μόνο ο ηθικός αυτουργός εκποίησης περιουσιών από τις τράπεζες, αλλά ο φυσικός αυτουργός, αφού εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται προ κατασχέσεων και πλειστηριασμών για οφειλές προς το κράτος

«Φοβάμαι πως ακόμα και η ώρα της εξόδου από το τρίτο μνημόνιο, που δεν είναι μακριά, δεν θα σημάνει και την ώρα ανάκαμψης της χώρας και απελευθέρωσης των Ελλήνων από τα μνημονιακά δεσμά. Ακόμα και χωρίς νέο μνημόνιο, ακόμα και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις ανειλημμένες δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 και τις δεσμεύσεις κρατικής περιουσίας, ο ελληνικός λαός θα έχει υποστεί τόσες απώλειες που θα είναι αδύνατο να μπορεί να τις υπερκαλύψει, ακόμα και αν… ανακαλύψει τη νέα βιομηχανική επανάσταση» υπογράμμισε ο Νίκος Νικολόπουλος.


σχετικα αρθρα