ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Βούτσης «καρφώνει» τους μετόχους του Mega: «Έχουν την πλήρη ευθύνη»

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2018, 08:33 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2018, 10:44
Ο Ν. Βούτσης «καρφώνει» τους μετόχους του Mega: «Έχουν την πλήρη ευθύνη»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Έβγαλαν ζωντανή εκπομπή οι εργαζόμενοι του MEGA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πλήρη ευθύνη για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega έχουν οι μέτοχοι του καναλιού, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΤ 1.

"Εκπλήσσομαι κι εγώ διότι εδώ και ενάμιση χρόνο επί της ουσίας έχει μείνει σαν τηλεοπτικό κουφάρι, παρότι είχε μέρος της διαφημιστικής πίτας", είπε για το Mega και συνέχισε: "Έχουν μπει ως μέτοχοι κάποιοι εκ των κυρίων που αναμφισβητήτως έχουν δικά τους λεφτά και είναι από τα ονόματα τα οποία έχουν ένα ενδιαφέρον για τον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης και παρόλα αυτά, η κατάληξη είναι αυτή που είναι. Προφανώς, με πλήρη ευθύνη, διότι μιλάμε για ένα απολύτως ιδιωτικό μέσο, όσων έχουν σήμερα -ενδεχομένως δεν τα βρήκαν μεταξύ τους ή οτιδήποτε- το μετοχικό κεφάλαιο του Mega".

Πρόσθεσε πως "όλη αυτή η υπόθεση είναι εξαιρετικά διδακτική για το πώς δεν πρέπει να περιπέσουμε ξανά σε αυτή την ιστορία και να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις για να αναπνεύσει ακόμα περαιτέρω ο Τύπος. Πρώτα από όλα στο διαδίκτυο να μπουν -με θετικό πρόσημο- διευρυμένες, αλλά οριζόντια συμφωνημένες, αντιλήψεις που να μπορούν να το ενισχύσουν. Τις ηλεκτρονικές εφημερίδες που έχουν παρόν και μέλλον σε όλο τον κόσμο και να φύγουμε από την ατακολογία ή τα fake news, αλλά και στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση, στο νέο ψηφιακό φάσμα, να υπάρξει μια τακτοποίηση, μια κανονικοποίηση, ώστε ο καθένας να ξέρει επακριβώς τα βήματα, πόσα θα πληρώνει, με ποιο πόθεν έσχες, ποιο πρόγραμμα, με πόσους εργαζόμενους".

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα οι εργαζόμενοι του Mega να απορροφηθούν από τα τηλεοπτικά κανάλια που θα αδειοδοτηθούν, καθώς προβλέπεται να έχουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων.

Έβγαλαν ζωντανή εκπομπή οι εργαζόμενοι του MEGA 

Μετά το χθεσινό κεντρικό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων που έβγαλαν στον αέρα οι εργαζόμενοι του σταθμού, το βράδυ της Πέμπτης επανήλθαν με ζωντανή εκπομπή, την οποία παρουσίασε η Ναταλί Κακκαβά, ενώ στο στούντιο βρέθηκε και ο πρώην ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπή βγήκαν σε ζωντανή σύνδεσή πρώην δημοσιογράφοι του σταθμού. 

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έληξε χθες το μεσημέρι χωρίς να κατατεθεί αίτηση για συμμετοχή από την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Στο έκτακτο δελτίο του σταθμού μεταδόθηκαν και όσα ανέφερε σήμερα ο μεγαλομέτοχος του Mega, Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον αέρα ο Πάνος Τουμάσης, ο κ. Βραδινογιάννης τόνισε πως το κρίσιμο σημείο για να μην υπάρξει η κάθοδος για αδειοδότηση ήταν το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Ένα ακόμη πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Βαρδινογιάννη ήταν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον περισσότερων υποψηφίων, οπότε μπορεί να υπήρχε πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, οι μέτοχοι είχαν υποβάλει στις πιστώτριες τράπεζες το business plan για την εξυγίανση και επαναλειτουργία του ιστορικού τηλεοπτικού σταθμού και ανέμεναν την απάντηση. Ωστόσο, αυτή δόθηκε μόλις την Τρίτη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τη σύνταξη των απαραίτητων νομικών εγγράφων.

Την ίδια ώρα εμπλοκή υπήρξε και με την εταιρεία μέσω της οποίας οι μέτοχοι θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το ΕΣΡ δεν απάντησε στο αίτημά τους να εμφανίζεται η εν λόγω εταιρεία ως συνέχεια της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣΩς εκ τούτου δημιουργείται νομική αβεβαιότητα για την απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο, αν ένας σταθμός που εκπέμπει δεν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, τότε έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα έως και για 3 μήνες από την προκήρυξη των αδειών. Ο Ρ. Μορώνης αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως το διάστημα αυτό τελειώνει το Φεβρουάριο. Με απόφαση του ΕΣΡ, το σήμα οποιουδήποτε σταθμού, θα πρέπει να διακοπεί και η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ και στη Digea.