ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Der Standard: Ελληνικός «πονοκέφαλος» για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2018, 11:58 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2018, 11:37
Der Standard: Ελληνικός «πονοκέφαλος» για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών μιλά η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε δημοσίευμα της υπό τον τίτλο: «Ελληνικός πονοκέφαλος για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών μιλά η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε δημοσίευμα της υπό τον τίτλο: «Ελληνικός πονοκέφαλος για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς».

«Τελευταία σημειώθηκαν εξελίξεις στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα που κρατά ήδη ενάμιση χρόνο και η οποία φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του σε δύσκολη θέση. Μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από ένα μήνα στην Αθήνα, ο Τσίπρας και κάποιοι από τους υπουργούς του επαναλαμβάνουν τη θέση ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Στην πράξη όμως αυτό αποδεικνύεται δύσκολο αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Μέχρι τώρα τουλάχιστον», αναφέρει.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική υπουργού Γιάννη Μουζάλα περί «ισχυρών ενδείξεων» κατά των στρατιωτικών και συμπεραίνει: «Η περίπτωση των οκτώ στρατιωτικών φέρνει την κυβέρνηση σε δίλημμα: από τη μια πλευρά θέλει να διατηρήσει τις ηθικές της αξίες, από την άλλη όμως θέλει να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας στη προσφυγική συμφωνία. Οι οκτώ στρατιωτικοί παραμένουν σε φυλακή της Αθήνας».