current views are: 9

12 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση09:54

«Τα μαζεύει» η Γ. Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) μετά τη διαφοροποίησή της για τα επιδόματα – Τι δηλώνει στο Newpost

Η επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευση 09:54’

Η επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα

Την επανεξέταση των όρων και των προϋποθέσεων καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους ζητά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Γεωργία Γεννιά, η οποία μετά τη διαρροή του εγγράφου διευκρίνισε τη θέση της, μέσω του Newpost.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν μεταξύ αυτών που είχαν διαφοροποιηθεί στο ζήτημα της αλλαγής ταυτότητας φύλου, στην επιστολή της εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τα συγκεκριμένα επιδόματα, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Λίγες ώρες αργότερα η κ. Γεννιά έκανε… στροφή, υποστηρίζοντας πως η επιστολή της ήταν εσωτερικό έγγραφο – κάτι που συνηθίζεται – και την έστειλε “στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κυβερνητικού έργου“.

Δεν ξέρω γιατί και πώς διέρρευσε“, δήλωσε στο Newpost και διευκρίνισε ότι “δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης“, κάνοντας λόγο για… αύξηση των επιδομάτων: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την αύξηση και όχι την κατάργησή τους, όπως περίμενε η αντιπολίτευση“.

Η επιστολή της Γ. Γεννιά:

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιας Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις, βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων (αδιανόητο να μην υπάρχει διαβάθμιση στο απαιτούμενο εισόδημα των οικογενειών ανάλογο με τον αριθμό των τέκνων).

Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη.

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδύναμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος παρακαλώ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιστολή αποκάλυψε και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, ο εισηγητής της ΝΔ Χρ. Δήμας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει το Newpost, το σχέδιο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, για την καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων σε οικογένειες με παιδιά προκάλεσε εντάσεις και συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσημα ενστάσεις διατύπωσαν αρκετοί βουλευτές, όπως ο Γιώργος Δημαράς, Χρ. Μπγιάλας, Γ. Ξυδάκης, Σπ. Λάππας. Ωστόσο, γκρίνιες και σούσουρα ακούγονταν από πολλούς σε ιδιωτικές συνομιλίες και στους διαδρόμους της Βουλής μετά τη λήξη ή και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΠΕΚΕ. Η κριτική που ασκήθηκε αφορούσε στο ότι δεν γίνεται να υπάρχει αυξημένο κονδύλι για τα επιδόματα και να εμφανίζονται μειώσεις σε αυτά. 


σχετικα αρθρα