current views are: 6

12 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση14:06

Δεν αλλάζει η ρύθμιση για επιδόματα τριτέκνων – Θ. Φωτίου: «Θα αναπληρώσουμε τις απώλειες εντός του 2018»

Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 14:06’

Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαβεβαιώσεις πως εντός του 2018 οι απώλειες που θα δουν στα επιδόματά τους οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι θα αναπληρωθούν, προχώρησε μιλώντας σε δημοσιογράφους η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συγκλήθηκε για ν’ αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό, η κ. Φωτίου δήλωσε πως «κάνουμε μια μεγάλη θεσμική αλλαγή για τα επιδόματα που αφορούν σε 850.000 οικογένειες» και πρόσθεσε: «από αυτές οι 738.000 θα δουν αυξήσεις και κάποιες μειώσεις. Εμείς αυτές θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά! Γιατί η κυβέρνηση έχει αφιερώσει το 2018 στο παιδί».

Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στο περίφημο αλγόριθμο εντός του νομοσχεδίου, το οποίο και θα ψηφιστεί ως έχει. « Έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα καταστροφολογίας για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. Σε ένα σύστημα θα υπάρχουν και απώλειες που θα αντιμετωπίσουμε», κατέληξε. Οι δηλώσεις της κ. Φωτίου, επί της ουσίας επιβεβαιώνουν τα όσα έγραψε νωρίτερα το Newpost, ότι δηλαδή δεν υπήρχε διάθεση από πλευράς υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει σε αλλαγές σχεδιασμού ως προς τα επιδόματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Φωτίου αναμένεται να αναφερθεί ρητώς από το βήμα της Βουλής και πριν τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ότι θα δοθούν αντισταθμιστικά στις οικογένειες που θα δουν τα επιδόματά τους να μειώνονται. Αυτά τα μέτρα μάλιστα δεν αποκλείεται να αφορούν στην ενεργοποίηση των λεγόμενων αντίμετρων εντός του 2018, μία χρονιά δηλαδή νωρίτερα από την αναμενόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανούς Φωτίου. 

Η σύσκεψη διεξήχθη στον απόηχο της αναταραχής που προκλήθηκε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αλλαγές στα πολυτεκνικά επιδόματα, αλλά και στον απόηχο της επιστολής της βουλευτού Γεωργίας Γεννιά προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες ώρες αργότερα η κ. Γεννιά έκανε… στροφή, υποστηρίζοντας πως η επιστολή της ήταν εσωτερικό έγγραφο – κάτι που συνηθίζεται – και την έστειλε «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κυβερνητικού έργου». «Δεν ξέρω γιατί και πώς διέρρευσε», δήλωσε στο Newpost και διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης», κάνοντας λόγο για… αύξηση των επιδομάτων: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την αύξηση και όχι την κατάργησή τους, όπως περίμενε η αντιπολίτευση».


σχετικα αρθρα