ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίεση των βουλευτών στο Μαξίμου για τα επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους - Το παρασκήνιο των συζητήσεων

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2018, 08:59 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2018, 08:00
Πίεση των βουλευτών στο Μαξίμου για τα επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους - Το παρασκήνιο των συζητήσεων
Facebook Twitter Whatsapp

Παράπονα άκουσε και ο πρωθυπουργός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της περικοπής των επιδομάτων στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους ήταν τόσο τεταμένο  που βουλευτής του κόμματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr,  κάλεσε την Πέμπτη τον πρωθυπουργό στο τηλέφωνο, προκειμένου να του εκφράσει τους προβληματισμούς των συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, του ζήτησε, εφόσον είναι δυνατόν, να παρέμβει στη συνεδρίαση της Δευτέρας, χωρίς όμως να λαμβάνει οποιαδήποτε υπόσχεση από τον Αλέξη Τσίπρα. Στον πρωθυπουργό μεταφέρθηκε η εκτίμηση αρκετών βουλευτών πως το αφήγημα της κυβέρνησης για την αύξηση του κονδυλίου για τα τέκνα εν μέρει «κάηκε» με τις μειώσεις που θα υποστεί η συγκεκριμένη κατηγορία οικογενειών.

Η πίεση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Πέμπτης ομάδα 5-6 βουλευτών συναντήθηκε με τη Θεανώ Φωτίου στη Βουλή  προσπαθώντας να της εξηγήσει τα μηνύματα που παίρνουν από την κοινωνία και την πίεση που δέχονται.

Ακολούθησε μια «βροχή» τηλεφωνημάτων από βουλευτές που οδήγησε στην απογευματινή σύσκεψη της Παρασκευής με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τη  Θεανώ Φωτίου, την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και τον Δημήτρη Λιάκο να προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση από κοινού με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, τον Μάκη Μπαλαούρα και τον Νίκο Παρασκευόπουλο που βρέθηκαν στη συνάντηση.

Η «χρυσή τομή» βρέθηκε μέσα από μια υπόσχεση για λύση του προβλήματος και κάλυψη των απωλειών των τρίτεκνων και πολύτεκνων  κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Η συζήτηση της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψήφιση του άρθρου για τα επιδόματα  αναμένεται να γίνει χωρίς αλλαγές με αρκετούς βουλευτές, όμως να μην είναι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη και να αναμένουν πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρον θα έχουν οι τοποθετήσεις της Θεανώς  Φωτίου τη Δευτέρα και το κατά πόσο θα αναφερθεί στα  αντισταθμιστικά μέτρα  που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση, καθώς και του πρωθυπουργού από τη στιγμή που η συζήτηση περάσει και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.