ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμφύλιος» στην Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2018, 15:52 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2018, 20:31
«Εμφύλιος» στην Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αντεπίθεση η τουρκική κυβέρνηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε «εμφύλιο» εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Τουρκία με αφορμή τα νησιά του Αιγαίου.

Η τουρκική κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή την διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην τουρκική βουλή για τα νησιά του Αιγαίου.

Αυτή τη φορά, τον ρόλο να απαντήσει στις εμπρηστικές δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ανέλαβε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Με δήλωσή του ο Γιλντιριμ κατηγορεί το κόμμα του Κιλιντσάρογλου ότι ήταν αυτό που παραχώρησε στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου που τώρα ζητά πίσω.

«Τα ψέματα του είναι μεγαλύτερα και από τους αυτοκινητόδρομους που χτίσαμε», σχολίασε με αιχμηρό τόνο ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στις κατηγορίες της τουρκικής αντιπολίτευσης περί παραχωρήσεων υπέρ της Ελλάδας στο Αιγαίο είχε επιχειρήσει εξάλλου να απαντήσει λίγες μέρες νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οπως  είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «επί κυβέρνησης Ερντογάν δε παραχωρήθηκε καμία βραχονησίδα του Αιγαίου στην Ελλάδα».

Είχε, προηγηθεί η δημόσια απειλή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι θα εισβάλει στα νησιά του Αιγαίου.

«Τα νησιά του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού», είχε δηλώσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Ψέριμο ενώ απευθυνόμενος στον Ερντογάν είπε: «Τα χάρισες εσύ αυτά τα νησιά».