current views are: 12

14 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:50

Αυτή είναι η επιστολή παραίτησης του Κ. Ζουράρι προς τον Αλ. Τσίπρα

Οι δηλώσεις του για Ολυμπιακό και Άρη προκάλεσαν αντιδράσεις

Δημοσίευση 10:50’

Οι δηλώσεις του για Ολυμπιακό και Άρη προκάλεσαν αντιδράσεις

Επιστολή παραίτησης του από την κυβέρνηση έστειλε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Ο λόγος που οδηγήθηκε σε παραίτηση ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό και τον Άρη, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να να λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά τη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή.

«Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…», και στη συνέχεια ανέφερε: «Ποιος τον γ… τον Άρη» μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες το βράδυ του Σαββάτου, τα τηλέφωνα πήραν… φωτιά ανάμεσα σε στελέχη των ΑΝΕΛ και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τηλεφωνικά μίλησαν και ο Πάνος Καμμένος με τον Κ. Ζουράρι. 

Δήλωση για το ζήτημα έκανε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Κουίκ. Σε ερώτηση του newpost σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι ο κ. Τερενς Κουίκ δήλωσε χαρακτηριστικά: ‪«Δεν γίνεται ο Ζουράρις να σταθεί άλλο στους ΑΝΕΛ και στις θέσεις που κατέχει χάρη στο Κίνημα». 

Σύμφωνα με την ΕΦ.ΣΥΝ η επιστολή του κ. Ζουράρι προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής: 

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.  Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Δ. Καμμένος: Ή εγώ ή αυτός! Δεν κάνω πίσω 

Ιδιαίτερα θυμωμένος εμφανίστηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής σε σχέση με την χθεσινή δήλωση του Κ. Ζουράρι για τον Ολυμπιακό και τον Άρη, θέτοντας μάλιστα και θέμα παραμονής στην κυβέρνηση. 

«Υπάρχει θέμα με τον κ. Ζουράρι. Θα γίνει συζήτηση. Εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Είναι η τελευταία φορά. Λέω στον αρχηγό να του βάλει μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Καμμένος.
«Το λαό του Ολυμπιακού δεν επιτρέπει να τον προσβάλει. Όλα τα αλλάζεις, ομάδα δεν αλλάζεις! Να ζητήσει συγγνώμη δημόσια» είπε σε υψηλούς τόνους. 

«Δεν χωράει ούτε το “ποιητική αδεία”. Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού» κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Νέα Δημοκρατία: ”Σύμβολο εκφυλισμού και κατάντιας ο Ζουράρις”

Με αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι ο Κ. Ζουράρις «έγινε το σύμβολο του εκφυλισμού της κυβέρνησης». 

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν»


σχετικα αρθρα