current views are: 5

15 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση13:21

Θ. Θεοχαρόπουλος για το Σκοπιανό: «Να υπάρξει μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων»

«Όσα είπε ο κ. Ζουράρις για τις αθλητικές ομάδες τα έχουνε πει πάρα πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, με χειρότερο τρόπο, για τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Δημοσίευση 13:21’

«Όσα είπε ο κ. Ζουράρις για τις αθλητικές ομάδες τα έχουνε πει πάρα πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, με χειρότερο τρόπο, για τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Για το Σκοπιανό, το πολυνομοσχέδιο, αλλά και το ζήτημα Ζουράρι μίλησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων. 

Σύμφωνα με τον ίδιο στον ΣΚΑΪ «είναι ανάγκη να υπάρξει μια σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων, να υπάρξει μια λύση στο θέμα αυτό και να μην υπάρχουν νέοι «Μακεδονομάχοι», όπως βλέπουμε καθημερινά, τόσο στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο όσο και στην αντιπολίτευση τον κ. Λεβέντη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το ρεύμα στην κοινωνία που λέτε εναντίον της λύσης είναι υποτιθέμενο. Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί οι πολιτικές ηγεσίες είναι για να καθοδηγούν και να “φτιάχνουν” το ρεύμα, για να μπορούν να βάζουν μπροστά μακροπρόθεσμους στόχους και στο τέλος η πλειοψηφία της κοινωνίας να τους λέει ότι είχατε δίκιο».

Σε σχέση με το ζήτημα Ζουράρι υπογράμμισε: «Όσα είπε ο κ. Ζουράρις για τις αθλητικές ομάδες τα έχουνε πει πάρα πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, με χειρότερο τρόπο, για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Υπάρχει θέμα που πρέπει να λυθεί με την αποπομπή του κ. Ζουράρι, ταυτοχρόνως όμως δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιδρά μόνο όταν το ζητά η εκκλησία, περίπτωση Φίλη ή οι ομάδες. Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική και ένας τρόπος αντιπαράθεσης όχι διχαστικός. Τι διαφορά έχει ο λόγος του κ. Πολάκη; Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, απλώς αναγκάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις να αντιμετωπίσει ανάλογα θέματα και μάλιστα με τον απροκάλυπτο κυνισμό για απόφαση μετά την ψήφιση. Όταν δεν το πράττουν αυτό, οι πολιτικές ηγεσίες είναι κατώτερες των περιστάσεων, όπως ήταν και η ΝΔ παλαιότερα, τότε που υπήρξε η ευκαιρία, το 1992, να λυθεί το θέμα. Και τώρα υπάρχει μια ευκαιρία, αν βέβαια δεν κάνει πίσω η πλευρά των Σκοπίων».  

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο επισήμανε: «Είναι μια αδιέξοδη κυβέρνηση που δεν προσπάθησε ποτέ να αλλάξει ουσιαστικά τις πολιτικές της προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Παράδειγμα το πολυνομοσχέδιο. Αντί για βιώσιμη ανάπτυξη, τους ενδιαφέρουν μόνο τα καζίνο. Στους πλειστηριασμούς δεν προστατεύεται ρητά η πρώτη κατοικία για χρέη στο δημόσιο, από 1η Μαΐου. Μείζον θέμα.Επίσης για τα χρέη στις τράπεζες δεν δεσμεύτηκε ο κ. Τσακαλώτος ότι θα διαπραγματευτεί για την επέκταση και μετά το 2018 της προστασίας της πρώτης κατοικίας, του νόμου Κατσέλη. Μου απάντησε στη Βουλή ότι θα το δούμε το θέμα, δεν δεσμεύεται καν. Εκτιμώ ότι το έχει χάσει στην διαπραγμάτευση».

 


σχετικα αρθρα