Συνάντηση με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε σήμερα ο Υπουργός των Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Η κα Παπαρήγα ανακοίνωσε πως η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματός της, για να ενημερωθεί αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και τις αποκρατικοποιήσεις.

"Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση", δήλωσε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε:

"Κατά την άποψή μας, υπάρχει και ελεγχόμενη χρεοκοπία και μερική υποτίμηση και μερική απαξίωση, η οποία δεν θα λειτουργήσει και θα έχουμε και νέο κύμα υποτίμησης τα επόμενα χρόνια".

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι διατύπωσε "τη ριζική αντίθεσή μας και για τις αποκρατικοποιήσεις, ιδίως για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως, επίσης και για την πώληση γης, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καπιταλιστών. Έχει αξία να είμαστε ενημερωμένοι για να μπορούμε να στηρίξουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις".

Η κα Παπαρήγα εξέφρασε ακόμη την αντίθεση του ΚΚΕ στην ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου όπως πρεσβεύουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως επίσης και σε κάθε μορφή δημοψηφίσματος, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση το προωθεί για να παγιδεύσει το λαό.

Αντί για δημοψήφισμα, ζηταμε εκλογές, δήλωσε η κα Παπαρήγα.