current views are: 8

15 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση13:45

Θ. Φωτίου: Θα αναπληρώσουμε τις απώλειες από τις περικοπές στα επιδόματα

Την εν λόγω θέση είχε διατυπώσει η κ. Φωτίου και την περασμένη Παρασκευή έπειτα από σύσκεψη που είχε με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 13:45’

Την εν λόγω θέση είχε διατυπώσει η κ. Φωτίου και την περασμένη Παρασκευή έπειτα από σύσκεψη που είχε με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κυβερνητική θέση ότι οι απώλειες από τις περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων θα καλυφθούν εντός του 2018 επέμεινε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, από το βήμα της Βουλής.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν επανασχεδιάζεις ένα σύστημα με πολλές παραμέτρους δημιουργούνται προβλήματα όπως σε αυτά σε ένα τμήμα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι αυτές τις μειώσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στο 2018», σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας στην Ολομέλεια, ενόψει της ψήφισης της πολυνομοσχεδίου.

Την εν λόγω θέση είχε διατυπώσει η κ. Φωτίου και την περασμένη Παρασκευή έπειτα από σύσκεψη που είχε με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη ώρα αργότερα, αντίστοιχες διαβεβαιώσεις παρείχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η κ. Φωτίου κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ευνοούσαν υπέρμετρα τις οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω, δημιουργώντας μεγάλες ανισότητες με εκείνες με ένα ή δύο παιδιά. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συγκεκριμένη πολιτική για το δημογραφικό γι’ αυτό και κατά την άποψή της αυξήθηκαν οι γεννήσεις το 2016 στις 92.900 από 91.800 το 2015.


σχετικα αρθρα