ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης για Σκοπιανό: Οι ενδοκυβερνητικές παραφωνίες προδιαγράφουν «νέα εθνική ήττα»

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2018, 20:13 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 07:10
Στ. Θεοδωράκης για Σκοπιανό: Οι ενδοκυβερνητικές παραφωνίες προδιαγράφουν «νέα εθνική ήττα»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για ενδοκυβερνητικές παραφωνίες που προδιαγράφουν μια «νέα εθνική ήττα», επικρίνοντας έντονα τη στάση του Πάνου Καμμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για παρασκηνιακές διεργασίες έκανε λόγο αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά του υπουργού Εθνίκης Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για ενδοκυβερνητικές παραφωνίες που προδιαγράφουν μια «νέα εθνική ήττα», επικρίνοντας έντονα τη στάση του Πάνου Καμμένου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «Ο κ. Καμμένος έχει προβάρει πολλές στολές και μάλλον τώρα προβάρει τη στολή των τσίρκων» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Πρόσθεσε ότι η θέση του Ποταμιού είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία, εφόσον οι γείτονες εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους θέσεις.

Για το θέμα της παραίτησης του Κώστα Ζουράρι ότι από τη Διαύγεια προκύπτει ότι επί 14 μήνες που ήταν στο υπουργείο Παιδείας, υπέγραψε 19 αποφάσεις τυπικού χαρακτήρα. Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως η κυβέρνηση «απελευθερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο ακόμα και 500 ευρώ. Έχει δε, συμβολική σημασία, να επισημάνουμε ότι η έναρξη των πλειστηριασμών θα γίνει την Πρωτομαγιά. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη πάτε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης. Υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, και με τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τις πλειοψηφίες.

Για τα επιδόματα ανέφερε ότι η μείωση τους σε τρίτεκνους με τρία παιδιά και με εισόδημα 25.000, δεν είναι δίκαιο μέτρο.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εσωτερικά ζητήματα επικεντρώνοντας στα θέματα ασφάλειας. Μίλησε για τα φαινόμενα ανομίας που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και στα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Χαρακτήρισε μάλιστα, υποκριτική («πλάκα με κάνεις» είπε χαρακτηριστικά) την απόφαση του υπουργού Παιδείας να θέσει ως πρόεδρο της επιτροπής για την εξάλειψη των φαινομένων χουλιγκανισμού στα ΑΕΙ, τον Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, «άνοιξε την πόρτα σε όσους κατάδικους είχαν πλούσιους δικηγόρους».