ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Μεγαλοοικονόμου: «Δεν ξέρω ακόμα αν θα ενταχθώ στον ΣΥΡΙΖΑ - Είχα προτάσεις από κόμματα»

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2018, 09:27 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 14:38
Θ. Μεγαλοοικονόμου: «Δεν ξέρω ακόμα αν θα ενταχθώ στον ΣΥΡΙΖΑ - Είχα προτάσεις από κόμματα»
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς εξηγεί την απόφασή της να ενταχθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Είδα οτι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, ήθελα κι εγώ να προσθέσω στην προσπάθεια», δήλωσε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου σε συνεντεύξεις της, εξηγώντας την απόφασή της να ενταχθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη, πρόσθεσε ότι είχε προτάσεις και από όλα κόμματα, αλλά δεν γνωρίζει ακόμα αν θα προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Από μικρό παιδί στον κεντρώο χώρο. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν. Τα μελέτησα και έστειλα την επιστολή ότι θέλω να προσφέρω.Παρακολούθησα το πολυνομοσχέδιο, άκουσα τους φορείς και θεώρησα ότι αυτό ήταν το σωστό».

Η κ. Μεγαλοοικονόμου μίλησε για τις προτάσεις που είχε και από όλα κόμματα: «Δόξα το Θεό δεν υπήρχε πρόβλημα πολιτικής στέγης. Είχα πολλές προτάσεις. Μου είχε πει ο κ. Παπαχριστόπουλος αλλά δεν το συζητήσαμε. Μόνη μου το αποφάσισα». 

Αναφορικά με την σχέση της με το κόμμα υπογράμμισε: «Αν μου γίνει πρόταση θα κατέβω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να πούμε αν θα ενταχθώ στο κόμμα. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν ακόμα. Όμως θα συναντηθούμε σύντομα με τον κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Μεγαλοοικονόμου ανέφερε πως «από εκεί που είχαμε τις χείριστες κριτικές, βλέπουμε τους οίκους να μας αξιολογούν, να δίνουν θάρρος στους επενδυτές, τα επιτόκια να επανέρχονται στα επίπεδα του 2006, οπότε δεν υπήρχε τίποτα αρνητικό».

Δήλωσε επίσης ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, ούτε συνεργάτες του, αλλά ότι πήρε μόνη της την σχετική απόφαση: «Μόνο ο κ. Βίτσας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε συγχαρητήρια, σε περιμέναμε», είπε.  

Σχετικά με το αν έχει συζητήσει για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αρνήθηκε ότι έχει γίνει οποιαδήποτε συνεννόηση: «Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση, είναι πολύ πρόωρο. Ανήκω στο κέντρο, βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς το κέντρο και προς τα αριστερά», είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μακριά οι εκλογές, αλλά ναι, αν μου γίνει πρόταση θα κατέβω, δεν έχω πρόβλημα».

Τα σκέφτηκα πολύ καλά όλα τα σημεία του νομοσχεδίου, πριν ψηφίσω, αλλά υπήρχαν και πάρα πολύ θετικά μέτρα όπως το κτηματολόγιο, είπε ακόμα η βουλευτής, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απεργιών: «Ως προς τις απεργίες, θεωρώ ότι δεν παύει κανείς να έχει το δικαίωμα της απεργίας, αντίθετα θεωρώ ότι είναι καλύτερο, διότι εάν υπολογίσουμε ότι θα είχαμε ένα lock out, κάτι πολύ δυσάρεστο για τους εργαζόμενους», εξήγησε.

Τέλος, αναφορικά με την σχέση της με τον Βασίλη Λεβέντη, ανέφερε ότι η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα ευχήθηκε να είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. «Δεν ξέρω, δεν έχω μιλήσει για το αν θα φύγει άλλος βουλευτής από την Ενωση Κεντρώων», είπε τέλος.