ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας στο «Ακραίως»: «Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να επαναφέρει τα επιδόματα»

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2018, 11:37 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 11:49
Στ. Πέτσας στο «Ακραίως»: «Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να επαναφέρει τα επιδόματα»
Facebook Twitter Whatsapp

«Πίσω από το όχημα της απαρτίας, στην ουσία υπάρχει η απαγόρευση της απεργίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που θα φέρουν σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών μίλησε στο ''Ακραίως'' και τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο σύμβουλος Δημοσιονομικών του Κ. Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας. 

Στη συνέντευξή του με τον Τάκη Χατζή ο κ. Πέτσας μίλησε για τα σημεία εκείνα που θα αλλάξουν τους επόμενους μήνες βασικά κομμάτια της καθημερινότητας των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η κυβέρνηση καταργεί πολυτεκνικά επιδόματα και τα επιδόματα στους τρίτεκνους. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι αδιανόητο να καταργούνται. Είπε ''βρείτε 48 εκατ. να μην υπάρχει μείωση''. Δεν τα βρήκανε. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να τα βρει και να τα επαναφέρει, στο επίπεδο που έχουν διαμορφωθεί στο 2017». 

Στη συνέχεια έκανε λόγο για το νέο ΣΔΟΕ: «Το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί το νέο ΣΔΟΕ, που στην ουσία είναι το μακρύ χέρι του υπουργού για να κάνει κομματικούς εκβιασμούς με κομματικά κριτήρια. Εμείς δεν θα το κρατήσουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος» .

Υπογράμμισε επίσης πλέον ότι «Γίνονται 17 κτηματολογικά γραφεία και αλλαγές στα υποθηκοφυλακεία. Ποιος είναι ο σκοπός να αλλάξουμε την υπάρχουσα δομή; Ο μόνος λόγος που γίνεται αυτή η ρύθμιση είναι ρουσφετολογικός για να κάνει προσλήψεις».

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στις διατάξεις που έχουν σχέση με τα καζίνο: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε την καζινοποίηση της χώρας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχουν διατάξεις που θα δίνονται δάνεια - άερα 50.000 ευρώ, για να συνεχίζουν να παίζουν και να καταστρέφουν τις ζωές τις δικές τους και των οικογένειών τους».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο θέμα της διάταξης για τις απεργίες: «Η κ. Αχτσιόγλου ισχυρίζεται ότι αφορά μόνο τα τοπικά σωματεία, όμως αυτό δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο. Πίσω από το όχημα της απαρτίας, στην ουσία υπάρχει η απαγόρευση της απεργίας. Εμείς θέλουμε να αποφασίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Προτείνουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία με βάση τον ΑΜΚΑ».