current views are: 9

17 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:39

Κυβερνητικές πηγές για εργασιακά: «Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο»

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση».

Δημοσίευση 11:39’

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση».

Την πεποίθηση ότι όσο και αν προσπαθεί η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο, το οποίο την φέρνει να καταψηφίζει διατάξεις ενάντια στους εργαζομένους, διατυπώνουν οι κυβερνητικές πηγές

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου: «η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι ένα βήμα καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία. Η κυβέρνηση εργάζεται με κάθε μέσον, ώστε η επάνοδος στην κανονικότητα να έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο: πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αύξηση των θέσεων πλήρους και αξιοπρεπούς εργασίας, στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους. 

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στην Βουλή:   

  • Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης.
  • Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επίσης την διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα (ή «ξετσίπωτα» όπως λέει ο λαός) μια εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: απέναντι στην πρόβλεψη να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό.  

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση: Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα. Όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ άουτ, ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς.      

Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύψει από τους Έλληνες πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Η δική της αντίληψη για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Απροκάλυπτα. Ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός».   


σχετικα αρθρα