ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει με το ζόρι τις δεσμεύσεις

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2018, 19:42 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2018, 07:10
Facebook Twitter Whatsapp

Κατηγόρησε σε αυτό το πλαίσιο την κυβέρνηση πως εφαρμόζει με το ζόρι τις μνημονιακές δεσμεύσεις υπερφορολογώντας τους πολίτες χωρίς να υλοποιεί ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων.

Αλλαγή της δημοσιονομική πολιτική με μείωση φορολογία και επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΔΣ του ΕΒΕΑ.

«Ο τελικός μας στόχος είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη σε συνδυασμό με κοινωνική αλληλεγγύη και το μέσο είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι μειωμένοι φόροι και η αλλαγή μίγματος πολιτικής. Έχουμε φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουν κάποιοι που απέτρεψαν την καταστροφή την οποία παραλίγο να προκαλέσουν οι ίδιοι. Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τους χαμηλότερους ρυθμούς της ευρωζώνης και δεν κατάφερε προχωρήσει σε μια θετική συγκυρία» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Κατηγόρησε σε αυτό το πλαίσιο την κυβέρνηση πως εφαρμόζει με το ζόρι τις μνημονιακές δεσμεύσεις υπερφορολογώντας τους πολίτες χωρίς να υλοποιεί ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε υπάρχουν ακόμα σημαντικά προβλήματα στην αγορά ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων χρόνων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για πανηγυρισμούς προσθέτοντας πως δεν είναι συνταγή να υπερφορολογούμε και να ακολουθούμε πολιτική επιδομάτων, κάτι που όπως είπε, προκαλεί στρεβλώσεις.