current views are: 37

18 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση16:02

Καταγγελίες για την εταιρία security που φυλάει το ΚΕΕΛΠΝΟ από Στ. Πουλή

Τι ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία 

Δημοσίευση 16:02’

Τι ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία 

Το νήμα της οικογενειοκρατίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τις συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μια διετία, αναγνώρισε ο Σταμάτης Πουλής υπεύθυνος δομής του Κέντρου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την υπόθεση των τεσσάρων συγγενών του ΚΕΕΛΠΝΟ που μέσα δύο χρόνια (2013-14) σύναψαν συμφωνίες μεταξύ τους αρκετών χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην εξεταστική ο κ. Πουλής, το ΚΕΕΛΠΝΟ σύναψε το 2013 σύμβαση με τη τεχνική εταιρία «ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ» που είχε ιδρύσει 15 μέρες νωρίτερα ο μετέπειτα κουνιάδος του (σύζυγος της αδερφής της συζύγου του που εργάζονται όλοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ) Δρόσης, έναντι 11.500 ευρώ το μήνα. Μάλιστα η σύμβαση ανανεώθηκε ένα χρόνο αργότερα (2014) για 12.500 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, το Φεβρουάριο του 2014 μετά από εισήγηση του κ. Πουλή η εταιρία του κουνιάδου του υπέγραψε άλλη μια σύμβαση για ηλεκτρολογικές εργασίες με εφάπαξ πληρωμή 19.800 ευρώ. Πάντως, ο κ. Δρόσης έχοντας ως όχημα προγενέστερη ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης, κατάφερε να συνάψει σύμβαση για τη παροχή κέτερινγκ που ευθύνεται και για τις γνωστές αυξημένες τιμές στις μερίδες φαγητού (φακές έναντι 12,5 ευρώ).

Ωστόσο ο κ. ο κ. Πουλής απέκρουσε τις κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας λέγοντας πως τη κ. Θεοφυλάτου (αδερφή της συζύγου του κ. Δρόση) την παντρεύτηκε το 2015, ενώ είχαν δηλαδή γίνει όλες οι συμβάσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Καταγγελία για απιστία

Σε κάθε περίπτωση η ατμόσφαιρα στην αίθουσα στην επιτροπής βάρυνε τη στιγμή που ο μάρτυρας έκανε καταγγελίες για τη νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφήνοντας αιχμές για τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Και αυτό γιατί ο μάρτυρας κατέθεσε πως η εταιρία σεκιούριτι που φυλάει το κτήριο, το κάνει παρανόμως καθώς το δικαστήριο έχει αποφασίσει πως αλλοιώνει το αρχείο της υπηρεσίας. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας (κατέθεσε και έγγραφο) πως η εταιρία πληρώνεται με 8.000.000 ευρώ χωρίς διαγωνισμό, κάτι που όπως είπε είναι παράνομο μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου από τη παρούσα κυβέρνηση. Έτσι έκανε λόγο για «απιστία» αφήνοντας αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.


σχετικα αρθρα