current views are: 11

19 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση08:58

Σκοπιανό: Πώς θα απαντήσει η ΝΔ στη «μυστική διπλωματία» της κυβέρνησης – Η στάση της στα συλλαλητήρια

Όπως έλεγε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να λειτουργήσει με όρους μυστικής διπλωματίας, να δρομολογήσει εξελίξεις ερήμην των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής και μετά να τους ζητά και τα ρέστα.

Δημοσίευση 08:58’

Όπως έλεγε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να λειτουργήσει με όρους μυστικής διπλωματίας, να δρομολογήσει εξελίξεις ερήμην των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής και μετά να τους ζητά και τα ρέστα.

Πίσω στο κυβερνητικό γήπεδο, πετά τη μπάλα η ΝΔ στο Σκοπιανό ζήτημα. Με τις εξελίξεις να τρέχουν, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, γνωρίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει ότι μπορεί για να μεταφέρει το πρόβλημα που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παίρνουν ξεκάθαρη στάση.

Καταρχήν διευκρινίζουν ότι η όποια ενημέρωση από την κυβερνητική πλευρά στο παρά πέντε της υπόθεσης, έρχεται πολύ αργά. Όπως έλεγε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να λειτουργήσει με όρους μυστικής διπλωματίας, να δρομολογήσει εξελίξεις ερήμην των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής και μετά να τους ζητά και τα ρέστα.

Στη ΝΔ, ωστόσο, από τις αρχές της εβδομάδας, είχαν φτάσει και οι πληροφορίες για τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Σε αυτή την περίπτωση το τι θα κάνει η οδός Πειραιώς, είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα: Ως εκπρόσωπος θα παραστεί ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος θα προσέλθει, θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να αποσαφηνίσει εάν η θέση που θα εκφράσει δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης και αν αυτό δεν γίνει, θα αποχωρήσει.

«Αν η θέση του κ. Κοτζιά δεν δεσμεύει την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δίνοντας κατά την πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ένα πρώτο στίγμα των γαλάζιων προθέσεων. Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους βουλευτές του, που εκλέγονται στη Μακεδονία –χθες συναντήθηκε μαζί τους για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς είναι τα πρόσωπα που απορροφούν τους κραδασμούς και τις πιέσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα δύο νομούς της Μακεδονίας (Πιερία και Πέλλα που συνορεύει με τα Σκόπια) προκειμένου να προσδώσει και τη σχετική σημειολογία, αλλά και να πάρει κλίμα από πρώτο χέρι, αναμένεται να βρεθεί ξανά στην περιοχή στο επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τα συλλαλητήρια, πάντως, η γραμμή που έχει δώσει η οδός Πειραιώς στους βουλευτές, είναι αν το επιθυμούν να συμμετέχουν ελεύθερα, ενώ η ίδια απάντηση δίνεται, όταν τίθεται ερώτημα σχετικά με τις συναντήσεις που κάνουν ή έχουν κάνει, μέλη παμμακεδονικών οργανώσεων με πρώην προέδρους του κόμματος (Καραμανλή και Σαμαρά) και με άλλα στελέχη: «Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν όπως εκείνοι επιλέγουν» δήλωσε χθες η κα Σπυράκη.


σχετικα αρθρα