current views are: 8

19 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:42

Δ. Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Θα καθορίσουμε τη στάση μας, όταν δούμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη στείρα ονοματολογία», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Δημοσίευση 11:42’

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη στείρα ονοματολογία», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση και η κυβέρνηση των Σκοπίων δέχονται ισχυρές πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος, κυρίως από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον Real Fm για το Σκοπιανό, υποστήριξε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη στείρα ονοματολογία» και επανέλαβε την πάγια στάση του ΚΚΕ από το 1992, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο όρος Μακεδονία, αν χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό. Και ταυτόχρονα θα πρέπει, να δοθεί βάρος σε εγγυήσεις, προϋποθέσεις για μια λύση που θα βρίσκεται μακριά από αλυτρωτισμούς, από εθνικισμούς, από σωβινισμούς, που θα υπερασπίζεται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μακριά από αλλαγές συνόρων κτλ».

«Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης, όχι την κατάληξη της, ούτε τη γραμμή της διαπραγμάτευσης αλλά και που βρίσκεται η διαπραγμάτευση. Ούτε γνωρίζουμε το μίνιμουμ της υποχώρησης που έχει θέσει ως εθνική γραμμή η ελληνική κυβέρνηση. Μόνο εικασίες, σκέψεις, απόψεις, σκόρπιες πληροφορίες υπάρχουν» τόνισε και υπογράμμισε ότι «τη στάση μας θα την καθορίσουμε όταν δούμε την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

Τέλος, ερωτηθείς για τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια απάντησε: «Δεν θεωρούμε ότι χρειάζονται τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, όπως δεν χρειάζονταν το 1992».

 

 


σχετικα αρθρα