current views are: 11

19 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση12:39

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσίευση 12:39’

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 στο Προεδρικό Μέγαρο

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά τη συνάντηση, τονίζεται πως «ο πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».


σχετικα αρθρα