current views are: 12

19 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:15

Έπαινοι του Πρ. Παυλόπουλου για τη στάση της εκκλησίας στο Σκοπιανό

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη στάση της εκκλησίας στα εθνικά θέματα

Δημοσίευση 17:15’

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη στάση της εκκλησίας στα εθνικά θέματα

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε το απόγευμα της Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο προεδρικό Μέγαρο με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του χθεσινοβραδινού τετ-α τετ του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό στην Αρχιεπισκοπή προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να ενημερώσει τον κ. Ιερώνυμο για την πορεία των διαβουλεύσεων που αφορούν την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη στάση της εκκλησίας στα εθνικά θέματα  η οποία όπως υποστήριξε έχει στόχο «χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες».

Τόνισε δε ότι «ένα τμήμα του πολιτισμού μας και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού, οφείλεται στη χριστιανική διδασκαλία, που αποπνέει έναν πολιτισμό αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι επιθυμεί να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκκλησιαστική παράμετρο του Σκοπιανού.


σχετικα αρθρα