ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Τσακαλώτος στην ΚΕ: Το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει μείωση αφορολόγητου από το 2019

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2018, 15:36 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2018, 08:30
Ε. Τσακαλώτος στην ΚΕ: Το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει μείωση αφορολόγητου από το 2019
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς», παραδέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, οποίος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναγνώρισε πως «όταν υπάρχει κρίση πρέπει να παρεις μέτρα» ενώ συμπλήρωσε πως «αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

«Δύο κίνδυνοι»

Ο κ. Τσακαλώτος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «έχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το Δ.Ν.Τ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το 2019. Πως το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δικη σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

Κλείνοντας αναγνώρισε πως αν και «φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης» αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα».