current views are: 5

20 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση21:59

Κ. Γκιουλέκας για Σκοπιανό: Να μην κάνει μυστική διπλωματία η κυβέρνηση

«Τα εθνικά θέματα απαιτούν πρώτα απ’ όλα υπεύθυνη ενημέρωση όλης της πολιτικής ηγεσίας και καθορισμό μιας εθνικής στάσης», τόνισε

Δημοσίευση 21:59’

«Τα εθνικά θέματα απαιτούν πρώτα απ’ όλα υπεύθυνη ενημέρωση όλης της πολιτικής ηγεσίας και καθορισμό μιας εθνικής στάσης», τόνισε

«Να μην κάνει μυστική διπλωματία η κυβέρνηση» στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «διότι τα εθνικά θέματα απαιτούν πρώτα απ’ όλα υπεύθυνη ενημέρωση όλης της πολιτικής ηγεσίας και καθορισμό μιας εθνικής στάσης» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας.

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται στο Δημαρχείο της πόλης, ο κ. Γκιουλέκας εξέφρασε την ανησυχία του για το αν μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Βλέπω από την άλλη πλευρά, τη σκοπιανή πλευρά, να συνεχίζεται εμπράκτως -πέρα από τις δηλώσεις τους- μία στάση που μάλλον δεν θυμίζει ότι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

«Η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα περιθώρια, έχει διανύσει τη μισή απόσταση. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε αν τα Σκόπια εγκαταλείψουν τον αλυτρωτισμό τους. Αν δεν το κάνουν, δεν υπάρχει θέμα να συζητήσουμε για τίποτα άλλο. Τα περί δήθεν ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, όλα αυτά απαιτούν συγκεκριμένες ενέργειες. Θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους, θα αλλάξουν τα βιβλία τους; Θα κάνουν μια δημόσια αποκήρυξη όλων αυτών των αλυτρωτικών θέσεων που βασίζονταν στην πλαστογραφία της ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας της Μακεδονίας;», επισήμανε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν δεν γίνουν αυτά είναι δυνατόν να έχουμε επιδοθεί όλοι, στο εσωτερικό της χώρας, σε μια πλειοδοσία πατριωτισμού και ο καθένας να λέει τι θα κάνουμε εδώ και εκεί; Ας πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας μας ενημερώσει η κυβέρνηση με ποια θέση προσέρχεται. Με τη θέση του κ. Καμμένου ή με τη θέση του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά;», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα