current views are: 6

20 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση18:39

Τ. Θεοδωρικάκος για Σκοπιανό: «Όταν διαπραγματεύεται ο Αλ. Τσίπρας, οι Έλληνες παθαίνουν ζημιά»

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, οι επόμενες εκλογές θα κριθούν κυρίως στις δυτικές συνοικίες της Αττικής και στη Μακεδονία

Δημοσίευση 18:39’
Θεοδωρικάκος

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, οι επόμενες εκλογές θα κριθούν κυρίως στις δυτικές συνοικίες της Αττικής και στη Μακεδονία

«Όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα και οι Έλληνες παθαίνουν ζημιά», τονίζει για το Σκοπιανό, ο συντονιστής του στρατηγικού Σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής, δηλώνει πως δεν είναι αισιόδοξος για την επίλυση του ονοματολογικού της γείτονος, καθώς όπως λέει «αν ο κ. Τσίπρας ήθελε πραγματικά την επίλυση του Σκοπιανού θα ενημέρωνε την αντιπολίτευση και το λαό για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο στη χώρα».

«Επιδεικνύει πλεόνασμα ανευθυνότητας. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ. Ματαιοπονεί», λέει για τον πρωθυπουργό ο κ. Θεοδωρικάκος, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα δεν λύθηκε το 2008 από την κυβέρνηση Καραμανλή, που ήταν πολύ ισχυρή και ομοιογενής και το αντιμετώπισε με όρους υπευθυνότητας και πατριωτισμού. «Πώς θα το λύσει τώρα μια κυβέρνηση που οι μισοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αποκλειστικά την λέξη «Μακεδονία» για τα Σκόπια και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ αλλάζει θέση τρεις φορές την ημέρα;», σημειώνει.

Σχετικά με τα συλλαλητήρια, ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την εθνική πατριωτική θέση που έχει η ΝΔ με μεγάλη υπευθυνότητα. Οι βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε μια συγκέντρωση ή σε μια εκδήλωση. Γνώμονας της πολιτικής μας είναι αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον».

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών, ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, εκτιμά πως ο κ. Τσίπρας, δεδομένου ότι γνωρίζει ότι στις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2019, θα υποστεί πραγματική συντριβή γιατί θα έχει τεράστιες διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις, «αναγκαστικά είτε θα κάνει τότε και τις εθνικές εκλογές, είτε θα τις έχει κάνει νωρίτερα σε μια στιγμή που θα θεωρήσει ότι με την προπαγάνδα του θα πετύχει ένα υποφερτό αποτέλεσμα για αυτόν».

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη στον ελληνικό λαό, έχει την χειρότερη εικόνα από οποιαδήποτε άλλη στα χρόνια της μεταπολίτευσης και το μόνο στήριγμα της είναι επιχειρηματίες που διαπλέκονται μαζί της καθώς και ο κ. Ντάισελμπλουμ και ορισμένοι εταίροι, που βρήκαν πολύ βολική την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», τονίζει με νόημα ο κ. Θεοδωρικάκος, που εκτιμά ότι στις εκλογές η ΝΔ δεν θα έχει καμία «οροφή» στο ποσοστό της.

Όπως εξηγεί, η ΝΔ έχει την πρωτοκαθεδρία στις πολιτικές εξελίξεις για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, γιατί «ο ελληνικός  λαός καταδικάζει την τεράστια εξαπάτηση που υπέστη από τον κ. Τσίπρα και την βαριά επιδείνωση του εισοδήματος του» και δεύτερον επειδή «βλέπει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με την υπευθυνότητα την σοβαρότητα, την μόρφωση, το πραγματικό του ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και το σχέδιο που έχει να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση».

«Οι Έλληνες βλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί την ελπίδα. Επιδιώκει να ενώσει τους Έλληνες και να εκφράσει μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Το αν αυτό θα σημάνει και αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει από τώρα. Άλλωστε με αυτόν τον εκλογικό νόμο αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό της ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, στους πιο αδύναμους οικονομικά Έλληνες, στη μεσαία τάξη και σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν προκαταλήψεις για τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς- Δεξιάς. Σε όλους τους Έλληνες του μέτρου και της λογικής», τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενες εκλογές θα κριθούν κυρίως στις δυτικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου της Αττικής και στη Μακεδονία, στους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. «Είμαι αισιόδοξος. Όχι γιατί το λένε οι δημοσκοπήσεις, αλλά από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα στο να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες ζωής για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το χθες. Και αυτό ο λαός το αντιλαμβάνεται», επισημαίνει. 

 


σχετικα αρθρα