current views are: 7

22 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση09:32

Θ. Παραστατίδης στο «Ακραίως» για Σκοπιανό: «Διαπραγματευόμαστε κι άλλα εκτός από το όνομα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε το παρών στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 09:32’

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε το παρών στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Για το συλλαλητήριο και το Σκοπιανό μίλησε στο ”Ακραίως’‘ και τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παραστατίδης, τονίζοντας ότι ήδη 130 χώρες χρησιμοποιούν το όνομα ”Μακεδονία” για τα Σκόπια, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ”διαπραγματεύονται και άλλα πράγματα εκτός από το όνομα”. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ο καθένας αντιλαμβάνεται αυτό που θέλει στο ζήτημα αυτό του συλλαλητηρίου και είναι ελεύθερος να συμμετέχει ή να μην συμμετέχει.Είναι θέματα που εκτιμά ο καθένας αν θα πρέπει να συμμετέχει ή όχι. Δυστυχώς, μια σειρά λαθών στον τρόπο διαχείρισης αυτού του ζητήματος μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει το θέμα να το δούμε με ψυχραιμία και σύνεση, μακριά από κραυγές. ‘Εχει σημασία και η συγκυρία. Από 130 χώρες αναγνωρίζεται με το όνομα ”Μακεδονία”. Εμείς παλεύαμε έτσι ώστε παντού να αποκαλείται ως ΠΓΔΜ. Ο όρος εμπεριέχεται χωρίς όμως κανέναν προσδιορισμό». 

‘Οπως, επίσης, τόνισε: «Πρέπει να τα δούμε με προσοχή, γιατί μας αγγίζει όλους μας. Όμως η διαιώνιση και μη λύση δημιουργεί προβλήματα. Όποια λύση προκύψει θα πρέπει να είναι προς σταθεροποίηση των συνόρων. Το πρόβλημα είναι το Σύνταγμα. Θα πρέπει να το δούμε ότι δεν θα διεκδικήσουν εδάφη.  Μέσα στη συμφωνία προφανώς θα υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος, αλλαγή των διεκδικήσεων, δεν θα λένε ότι θα είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα υπάρξουν αλλαγές στις ταυτότητες. Διαπραγματευόμαστε και άλλα πράγματα εκτός από το όνομα. Ποιος μας λέει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν το συνταγματικό όνομα ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”;»

Ο κ. Παραστατίδης επισήμανε, δε, ότι: «Τα Βαλκάνια, πάνε να παίξουν ένα παιχνίδι. Τα προβλήματα θα είναι πολύ λιγότερα, αν θα λυθεί το θέμα, παρά αν το αφήσουμε». 

Ο βουλευτής, επίσης, υποστήριξε, καταλήγοντας ότι: «Οι ΗΠΑ επέβαλαν το ζήτημα το 1992, το 2008 και τώρα». 


σχετικα αρθρα