current views are: 11

23 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση09:42

Χρ. Σπίρτζης: «Δεν ήταν αυθόρμητο το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό»

«Πρέπει να γίνουν βήματα και από τα Σκόπια. Η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει δείξει καλή διάθεση».

Δημοσίευση 09:42’
αρθρο-newpost

«Πρέπει να γίνουν βήματα και από τα Σκόπια. Η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει δείξει καλή διάθεση».

Την άποψη ότι το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό δεν ήταν «αυθόρμητο», εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

 Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι ναι μεν στη συγκέντρωση συνυπήρξαν άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες, αλλά «πρέπει να προσέξουμε αυτούς που μίλησαν, τι ήταν πριν και τι μήνυμα στέλνουν», τονίζοντας: «Αν είναι αυτό το μήνυμα της Ελλάδας που στέλνουμε το 2018, έχουμε πρόβλημα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό».

Αναφερόμενος στον προπηλακισμό του Κώστα Ζουράρι και τον εμπρησμό κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, τόνισε: «Αν αυτά που έγιναν γίνονταν σε άλλο συλλαλητήριο με άλλο θέμα, θα έλεγαν ότι η κυβέρνηση καλύπτει τους μπαχαλάκηδες. Οι ακροδεξιοί εμπρησμοί και προπηλακισμοί είναι καλοί;».

«Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τα εθνικά δίκαια και να βρει λύση. Αυτό που δεν οφείλει είναι να επιτρέπει ακραίες φωνές που δεν θέλουν την επίλυση», συμπλήρωσε, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα βρεθεί λύση», πετώντας το μπαλάκι στα Σκόπια:  

«Πρέπει να γίνουν βήματα και από τα Σκόπια. Η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει δείξει καλή διάθεση».

Για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί “μυστικής διπλωματίας“, είπε: «Να γίνει ενημέρωση σε ποια βάση; Θα γίνουν συζητήσεις και όταν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, αν υπάρξει, θα γίνουν και τα υπόλοιπα. Κάποιοι προσπαθούν αν έχουν διφορούμενη θέση για να κρύψουν το παρελθόν και τις ευθύνες τους αλλά και θέματα στο εσωτερικό διαφόρων κομμάτων, όπως συμβαίνει στη ΝΔ».

Μιλώντας για το ζήτημα των διοδίων στη Βαρυμπόμπη, ο κ. Σπίρτζης το διέψευσε: «Δεν θα μπουν διόδια ούτε μετωπικά ούτε πλευρικά στην Βαρυμπόμπη», ενώ όπως είπε στόχος είναι «να ξηλωθούν οι σταθμοί διοδίων σε όλους τους σταθμούς της χώρας».

Διευκρίνισε ότι αυτό θα συμβεί με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος, και ο διερχόμενος οδηγός θα πληρώνει ανάλογα με την απόσταση που διανύει με το όχημά του: «Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο. Σε ένα χρόνο θα έχει μπει σε λειτουργία το νέο σύστημα. Στόχος μας είναι να μειωθούν οι τιμές των διοδίων σε όλη τη χώρα».


σχετικα αρθρα