current views are: 14

23 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:51

Αδ. Γεωργιάδης: Η αξιολόγηση έκλεισε γρήγορα, γιατί δεχθήκαμε ό,τι μας είπαν οι ξένοι

«Εδώ μιλάμε για μία πολιτική απάτη, που δεν έχει προηγούμενο, δώσανε το δικαίωμα στην Κομισιόν μόνη της να προχωρήσει στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ», τόνισε

Δημοσίευση 10:51’

«Εδώ μιλάμε για μία πολιτική απάτη, που δεν έχει προηγούμενο, δώσανε το δικαίωμα στην Κομισιόν μόνη της να προχωρήσει στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ», τόνισε

«Η αξιολόγηση έκλεισε γρήγορα, γιατί απλώς δεχθήκαμε ό,τι μας είπαν οι ξένοι, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντίσταση, χωρίς διαπραγμάτευση και γυρνάνε πίσω στην Ελλάδα και επαίρονται γιατί απλώς υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν οι ξένοι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, που ενέκρινε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ.

«Έχοντας ψηφίσει το μνημόνιο από την αρχή και χωρίς να έχω προσβληθεί από αυτή τη βαριά ασθένεια του αντιμνημονίου, που έπληξε τους Έλληνες και πάνω στην οποία πάτησε ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί, μειδιώ καθώς ακούω τον κ. Τσακαλώτο να λέει ότι έκλεισε με επιτυχία και εύκολα η τρίτη αξιολόγηση» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Εδώ μιλάμε για μία πολιτική απάτη, που δεν έχει προηγούμενο, δώσανε το δικαίωμα στην Κομισιόν μόνη της να προχωρήσει στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ», παρατήρησε, διερωτώμενος «τι θα γινόταν στην Ελλάδα, αν το έκαναν αυτό ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος».

«Άρα επί της ουσίας», σημείωσε, «η αξιολόγηση κλείνει γιατί δεχόμαστε τα πάντα και στις αγορές πιθανόν και να βγούμε τον Αύγουστο του 2018, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελειώνει το μνημόνιο». «Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup είπε χθες ότι η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι πολύ σημαντική και πριν τον Αύγουστο, αλλά και μετά τον Αύγουστο, όπου συνεχίζονται όλα τα μνημονιακά μέτρα, άρα για ποια έξοδο μιλάμε» διερωτήθηκε.

«Ο Τσίπρας ασχολήθηκε με το Σκοπιανό με σκοπό να διασπάσει τη ΝΔ»

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορετικές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας με το Σκοπιανό ασχολήθηκε με σκοπό να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία».

«Αν ήθελε να λύσει το θέμα στ’ αλήθεια, θα είχε ακολουθήσει εντελώς διαφορετική τακτική, από αυτήν που ακολούθησε», εκτίμησε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν προσπάθησε να επιτύχει πολιτική συναίνεση για ένα μεγάλο εθνικό θέμα, προσπάθησε αντιθέτως να δημιουργήσει πόλωση και ένταση, γιατί πίστεψε ότι έτσι θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία».

Προέβλεψε, δε, πως «σε λίγες μέρες θα έλθει στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, θεσμικά θα δει τρεις ανθρώπους -τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης- και βλέποντάς τους θα ακούσει δύο διαφορετικές κυβερνητικές θέσεις». «Αυτό είναι κανονικό και Βαβέλ είναι η Νέα Δημοκρατία; Κάνουμε την τρίχα τριχιά σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, αν ο Δένδιας και ο Γεωργιάδης συμφωνούν ως προς το συλλαλητήριο» παρατήρησε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του -εκ των κεντρικών ομιλητών στο συλλαλητήριο- ε.α. στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος, αν του ζητηθεί, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας χώρος για κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως γιατί κανένας δεξιός δεν θα ρισκάρει να μην πέσει ο Τσίπρας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αίσθημα στην κοινωνία είναι να φύγει ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων των εποχών όσο γίνεται πιο γρήγορα. Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ στο εθνικό θέμα των Σκοπίων, είναι στάση αταλάντευτη και εθνικά υπεύθυνη και άρα δεν αφήνει περιθώρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα