ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πειθαρχικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ για υβριστικές αναρτήσεις

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2018, 16:03 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2018, 16:15
Στο πειθαρχικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ για υβριστικές αναρτήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Δημήτρης Τρούπος νωρίτερα είχε ζητήσει συγγνώμη για τα όσα είπε για τους Σκοπιανούς 

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ παραπέμφθηκε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Οργάνωσης, Δημήτρης Τρούπος, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τους Σκοπιανούς.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τόνισε πως «εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις», ενώ συνέχισε:

«Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς».

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Τρούπος, μετά τις αντιδράσεις, ζήτησε συγγνώμη μέσω Twitter: «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη, εκφράσεις σαν κι αυτές που κατέθεσα σε αυτόν εδώ τον λογαριασμό δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δε συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ».

Ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του στελέχους της ΟΝΝΕΔ, κάνοντας λόγο για «πολιτική χυδαιότητα»: «Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει "πιθήκους" τους πολίτες της ΠΓΔΜ!», ανέφερε μεταξύ άλλων, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.