current views are: 11

23 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:20

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάνη για την ΠΓΔΜ το 2008

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση 

Δημοσίευση 17:20’

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση 

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του έκανε μνεία σε παλιότερη τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη το 2008, ενόσω ήταν υπουργός Εξωτερικών αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, και ρωτά τον πρόεδρο της ΝΔ αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τη θέση που διατύπωσε η τότε υπουργός Εξωτερικών.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού παραθέτει παλαιότερο βίντεο από συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με ομάδα μπλόγκερς στο υπουργείο Εξωτερικών το 2008, όπου η βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι το «Νέα Μακεδονία» μπορεί να θεωρηθεί γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η «παλαιά» είναι ολόκληρη η Μακεδονία, ενώ η «νέα» είναι ένα της κομμάτι.

Απαντώντας, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα είμαστε  σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξιμου  ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008 σας στέλνουμε κείμενο με τις υπογραφές των υπουργών σας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Κώστα Γαβρόγλου και της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται επί λέξει  :«Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον»  που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία…»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης και δείτε όλες τις υπογραφές


σχετικα αρθρα