current views are: 13

23 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση18:32

Το Σκοπιανό φέρνει πολιτικές εξελίξεις – Ο Φρ. Φράγκος ανησυχεί τον Π. Καμμένο

Οι πολιτικές εξελίξεις από το Σκοπιανό, το συλλαλητήριο της Αθήνας και ο Φρ. Φραγκούλης 

Δημοσίευση 18:32’

Οι πολιτικές εξελίξεις από το Σκοπιανό, το συλλαλητήριο της Αθήνας και ο Φρ. Φραγκούλης 

Στις πολιτικές διεργασίες που πυροδότησε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό και στη στάση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου απέναντι στις διαμαρτυρίες, στάθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο δημοσιογράφος εκτίμησε αρχικά αναφερόμενος στον όγκο του συλλαλητηρίου της Κυριακής πως τα «κόμματα έχουν μπερδευτεί στην ανάγνωση και δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σιγά – σιγά κάθε κόμμα αρχίζει να το καταλαβαίνει και να το αναλύει».

Ως προς τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου απέναντι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο Τάκης Χατζής υπογράμμισε πως ο ιεράρχης «δεν κέρδισε, και γι αυτό και συγκαλεί την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου», και σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε το σχόλιο που έκανε την περασμένη Πέμπτη, πριν από τη συνάντηση του προκαθήμενου της εκκλησίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Ο Αρχιεπίσκοπος θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος του γιατί το έχασε με τη στάση του απέναντι στο συλλαλητήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Ως προς την εμφάνιση του απόστρατου στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση της Κυριακής και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα, ο Τάκης Χατζής εκτίμησε πως «φάνηκε ότι υπάρχει χώρος για νέο πολιτικό φορέα. Και σε αυτό το ενδεχόμενο, θα πρέπει να ανησυχεί ο Πάνος Καμμένος, καθώς η δεξαμενή που θα αντλήσει ψηφοφόρους το πιθανό νέο κόμμα θα είναι από τη δεξαμενή των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Τέλος, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην ενδοκυβερνητική διαμάχη που προκαλεί το Σκοπιανό, και στην σαφή προειδοποίηση που απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ήταν χοντρό αυτό που έκανε ο κ. Σκουρλέτης. Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική σχέση πάντως για να συμπέσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Πάντως, επειδή το θέμα αυτό είναι εθνικό, με αυτό το αλαλούμ που γίνεται – δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα τα κόμματα- ενδεχομένως να έρθουν πολιτικές εξελίξεις». 


σχετικα αρθρα