ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2018, 09:12 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2018, 01:17
Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευθούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για το Σκοπιανό, αλλά και την έξοδο από την κρίση μίλησε σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι ''η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου υπονομεύει τη λύση του ζητήματος''.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη: «Σας καλώ να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική ακόμα και τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Σας καλώ να κάνουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν ο Τσίπρας δεν της είχε φορτώσει το φέσι του 2015. Αύριο η κυβέρνηση έχει επέτειο, κάτι που θέλουν να ξεχάσουν και οι ίδιοι».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου υπονομεύει τη λύση του ζητήματος που εκκρεμεί με τη γείτονα χώρα. Το κίνητρό του είναι η μικροπολιτική. Ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει διαμορφώσει πολιτική θέση. Ο κ.Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να διαμορφώσει ενιαία κυβερνητική θέση. Το έκανε για να διευκολύνει τον κ. Καμμένο, που άλλαζε άποψη ανά 6 ώρες. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα » ανέφερε, επίσης, για το θέμα ο αρχηγός της ΝΔ, προσθέτοντας ότι δεν ανέχεται την ταύτιση του πατριωτισμού με τον εθνικισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυε ότι «δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευθούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού».

«Όχι μαθήματα από αυτούς που υπονόμευαν τότε τον δικό μας διαπραγματευτικό αγώνα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματεύεται σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Πού ήταν τότε αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Θα σας πω εγώ που ήταν. Υπέγραφαν κείμενα να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μαθήματα λοιπόν σε μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Σε σχέση με το συλλαλητήριο υπογράμμισε: «Οι πολίτες αντιδρούν γιατί δεν εμπιστεύονται αυτούς που κυβερνούν. Δεν δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση πήγε αμέσως να απαξιώσει αυτούς που συμμετείχαν. 'Ομως η μεγάλη πλειοψηφία δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή να τους χαρακτηρίζουν έτσι».

«Καλώ όλους σε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια για να πούμε όλοι μαζί ''όχι'' στο φόβο και τη φτώχεια. Οι 'Ελληνες δεν περιμένουν τίποτα πια από τον κ. Τσίπρα. Είναι το χθες. Δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Είμαι βέβαιος γιαυτό. Εμπιστεύομαι την κρίση του ελληνικού λαού.  Έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο, χωρίς καμία αναστολή. Δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν την δικαιοσύνη ως όπλο πολιτικών επιδιώξεων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση τόνισε: «Το ό,τι ο κ.Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα. Η παρατήρηση είναι δυστυχώς επίκαιρη καθώς ο Πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό».

«Δεν θα συζητούσα τίποτα αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν ότι θα αλλάξουν πρώτα το Σύνταγμά τους και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε Μακεδονικό έθνος, όπως έκανε ο κ. Νίμιτς χωρίς να πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση» ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο αρχηγός της ΝΔ άφησε αιχμές και για ''κομματικό κράτος'': «Το κράτος έχει μπει πλήρως στην υπηρεσία του κόμματος.Τάζουν μονιμοποίηση, ενώ ξέρουν πως αυτό είναι αντισυνταγματικό. Κοροϊδεύουν και εξαπατούν ξανά. Το κράτος μεγαλώνει. Οι δημόσιοι φορείς αυξάνονται. Κολλητοί και συγγενείς βολεύονται με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε βέλη για τη ''σύμπραξη της κυβέρνησης με το κατεστημένο'':«Ανήλθαν στην εξουσία για να αμφισβητήσουν δήθεν το κατεστημένο. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο. Κυνικό. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Χωρίς καμία αναστολή».

«Εμείς σε μια ιστορία που ο κ. Τσίπρας θα τραυματίσει την ψυχή του έθνους συνένοχοι δεν θα γίνουμε. Ο αγώνας μας έχει ξεκινήσει και είναι η ώρα της μεγάλης πανστρατιάς που θα ενώσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες στην ανατροπή και τη μεγάλη πολιτική νίκη. Η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής αφορά όλους τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.