current views are: 7

25 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση07:28

Κ. Κατσίκης: «Είναι ξεκάθαρη η διαφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό»

«Πανηγυράκι αυτό που είδαμε στο Νταβός»

Δημοσίευση 07:28’

«Πανηγυράκι αυτό που είδαμε στο Νταβός»

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον… πάγο στο Νταβός έχει να αντιμετωπίσει και το… παγόβουνο που ακούει στο όνομα Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι μένουν αμετακίνητοι στη θέση τους για το Σκοπιανό.

«Δεν παρεκκλίνουμε από την άποψή μας. Δεν θα δεχτούμε τον όρο Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο Κώστας Κατσίκης μέσω του ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά τις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, για το ονοματολογικό.

«Δεν θα λειτουργήσουμε υιοθετώντας μεσοβέζικες λύσεις. Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορεί το σώμα των ΑΝΕΛ να συγκαλεί ΚΟ και να παίρνουμε απόφαση όλοι οι βουλευτές ότι η θέση μας είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνο ναι και να την αλλάξουμε τώρα. Είναι ξεκάθαρη η διαφωνία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας, είπε: «Εδώ ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη, δεν θα πάω δίπλα από το σπίτι μου;».

Καλεσμένοι στην ίδια εκπομπή ήταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ), που σχολίασαν το τετ α τετ Αλ. Τσίπρα – Ζ. Ζάεφ στο Νταβός.

«Με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μπαίνει σε επικίνδυνους ατραπούς. Φαίνεται ότι έχει δεχτεί τη σαλαμοποίηση. Ευτελές ζήτημα η αλλαγή ονομασίας ενός δρόμο στα Σκόπια», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Πανηγυράκι αυτό που είδαμε στο Νταβός. Για την αλλαγή του Συντάγματος δεν ακούσαμε τίποτα. Αν δεν υπάρξει ενιαία θέση από την κυβέρνηση η ΝΔ δεν μετέχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών», είπε από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης.


σχετικα αρθρα