current views are: 7

25 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση09:45

Μ. Μπαλαούρας στο «Ακραίως»: «Ο Καμμένος υποχρεούται να ψηφίσει ό,τι πει η Βουλή για το Σκοπιανό»

Τι είπε για την συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Ζ. Ζάεφ.

Δημοσίευση 09:45’

Τι είπε για την συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Ζ. Ζάεφ.

Για τα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ‘‘Ακραίως’‘ και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «έχει στρατηγική για να βγάλει τη χώρα από την κρίση», ενώ σε σχέση με το Σκοπιανό και την διγλωσσία σε ΑΝΕΛ και κυβέρνηση στο ζήτημα, υπογράμμισε ότι ο Π. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει αυτό που θα πει η πλειοψηφία της Βουλής. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαούρα: «Η πρώτη κυβέρνησή μας ήταν του Γενάρη, τότε κατεβήκαμε με σύνθεση που δεν αποδείχθηκε σωστή. Ήμουν ακλόνητος. Το Μάρτιο του 2015 ο Ντράγκι έκανε μια ιστορική κίνηση, στα κράτη που είχαν πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε παράλληλο πρόγραμμα και το φτιάξαμε. Υπηρετούμε μια στρατηγική για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, κάναμε κινήσεις για την ανακούφιση του κόσμου, όπως το μέρισμα»

Σε σχέση με τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα -Ζ. Ζάεφ για το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την εξέλιξη. Νομίζω ότι θα καταφέρουμε λύση μετά από 25 χρόνια. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν προκαλεί τους γείτονές της». 

Στο σχόλιο ότι το θέμα των Σκοπίων άρχισε να ανακινείται μετά την επιστροφή του Αλ. Τσίπρα από την Αμερική ο κ. Μπαλαούρας απάντησε: «Οι ΗΠΑ ήθελαν να ανακινήσουν αυτό το θέμα με τα Σκόπια, έχουν μια γενικότερη θεώρηση της παγκόσμιας ισορροπίας και θέλουν κάποια πράγματα να ξεπεραστούν. Θέλουν να απομονώσουν τη Ρωσία, αλλά θέλουν να λυθούν και κάποια πράγματα που δημιουργούν προβλήματα». 

«Εγώ σαν πολιτικό πρόσωπο και στο παρελθόν και τώρα, είμαι αυτής της κατηγορίας. Πρέπει όμως να δεχτούμε κάποια πράγματα. Συμφωνώ απόλυτα με τη γραμμή της κυβέρνησης. Αν δεν το λύσουμε αυτό το θέμα, θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να πούμε τα Σκόπια σκέτο “Μακεδονία”. Οι φόβοι είναι από την άλλη πλευρά» τόνισε, επίσης, ο κ. Μπαλαούρας. 

Ο ίδιος μίλησε για την στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό: «Εάν η Βουλή αποφασίσει αυτή τη λύση την οποία προσδοκούμε, ο κάθε υπουργός θα πρέπει να δεχτεί αυτό και να συνομολογήσει. Πια είναι νόμος. Υποχρεούται ο κ. Καμμένος να τηρήσει τους νόμους». 

«Πρέπει να δούμε αυτή τη θετική συγκυρία με δύο νέους ανθρώπους, δεν έχουν παραγοντισμούς, ούτε εθνικισμούς. Να προχωρήσουμε σε μια νέα ιστορική κατάσταση στα Βαλκάνια. Αν δεν το λύσουμε τώρα, το κράτος αυτό, θέλουμε δεν θέλουμε, θα αναγνωριστεί από τους πάντες ως Μακεδονία» κατέληξε. 


σχετικα αρθρα