current views are: 8

25 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση14:42

Παρέμβαση του Μ. Βέμπερ του ΕΛΚ υπέρ της ΝΔ για το Σκοπιανό

Μετά την δήλωση του Ζόζεφ Ντολ.

Δημοσίευση 14:42’

Μετά την δήλωση του Ζόζεφ Ντολ.

Σε διορθωτική κίνηση προχώρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά τις δηλώσεις του προέδρου του, Ζόζεφ Ντολ για το Σκοπιανό, που ουσιαστικά εξέθεταν τη ΝΔ, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ. 

Ο 70χρονος Ντολ λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου των κ. Τσίπρα και Ζάεφ, ρωτήθηκε από τον Έλληνα δημοσιογράφο του δικτύου Euractiv, Σαράντη Μιχαλόπουλο για το ονοματολογικό των Σκοπίων και απάντησε πως ελπίζει ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, χαιρετίζοντας αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας», όπως είπε, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Η φράση «παράθυρο ευκαιρίας» ερμηνεύτηκε ως «άδειασμα» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ΕΛΚ, ​ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος είπε ένα καθαρό «όχι» σε λύση για το όνομα της γειτονικής χώρας στη σημερινή συγκυρία. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Μέγαρο Μαξίμου να εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απομονωμένο» από την Ευρώπη.

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί, αν ο κ. Ντολ προχώρησε στη συγκεκριμένη απάντηση μη έχοντας ενημερωθεί πρώτα, ως όφειλε, για τη θέση της ΝΔ, που είναι ο βραχίονας της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, το ΕΛΚ προχώρησε με τον πιο επίσημο τρόπο σε στήριξη του κ. Μητσοτάκη και του κόμματός του. 

Με δύο tweets του ο επικεφαλής της Κ.Ο. ομάδας του ΕΛΚ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ – γραμμένα μάλιστα στα ελληνικά, δήλωσε εκφράζοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις απόψεις του προέδρου της ΝΔ:


σχετικα αρθρα