current views are: 10

25 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:43

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για Σκοπιανό: Ανεύθυνοι οι Κ. Μητσοτάκης και Μ. Βέμπερ

Είχε προηγηθεί παρέμβαση υπέρ του Κ. Μητσοτάκη από τον Μ. Βέμπερ

Δημοσίευση 17:43’
αρθρο-newpost

Είχε προηγηθεί παρέμβαση υπέρ του Κ. Μητσοτάκη από τον Μ. Βέμπερ

Επίθεση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Μάνφρεντ Βέμπερ για τη στάση τους στο Σκοπιανό εξαπέλυαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

«Υπάρχει επιτέλους μια πραγματική ευκαιρία να επιλυθεί το διχαστικό ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Θα ήταν τρομερό να χαθεί αυτό το ραντεβού με την ιστορία. Είναι ανεύθυνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάνφρεντ Βέμπερ εργάζονται για τη διαίρεση στην Ευρώπη, αντί για την πρόοδο και τη συμφιλίωση» αναφέρει το tweet των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.

Σε δεύτερη ανάρτηση οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκρατικοί «καλούν την ηγεσία της Ελλάδας και της πΓΔΜ να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να βρουν μια θετική και βιώσιμη λύση για τα Δυτικά Βαλκάνια και ολόκληρη την Ευρώπη».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση υπέρ του κ. Μητσοτάκη από τον επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος με δύο tweets του γραμμένα μάλιστα στα ελληνικά δήλωσε: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον  κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».


σχετικα αρθρα