current views are: 11

26 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση08:22

Δ. Κουτσούμπας για το Σκοπιανό: «Ένα όνομα δεν λέει τίποτα από μόνο του»

“Θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για το Σύνταγμα της χώρας”.

Δημοσίευση 08:22’

“Θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για το Σύνταγμα της χώρας”.

«Aπό έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Παράλληλα, μιλώντας στο ”Ράδιο Θέμα”, επέμεινε στον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» για τον Αλέξη Τσίπρα εξηγώντας ότι «μπορεί να είναι σκληρός ότι εξελίσσεται σε μεγάλο πολιτικό απατεώνα ο Τσίπρας αλλά αυτό είναι αντίστοιχο της σκληρότητας των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση σε βάρος του λαού».

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει το ποσοστό 8% του ΚΚΕ στη δημοσκόπηση της Public Issue ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είπε ότι «σε μεγάλο βαθμό κατασταλάζει μια πείρα στον λαό ειδικά σε ανθρώπους που αισθάνονται αριστεροί ότι όσοι πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλες καταλήγουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του λαού».

«Ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός ήταν ίδιον του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες κινήσεις αριστεροσύνης θα είναι στην πολιτική του με διάφορα μερίσμστα από τους φτωχούς για τους πιο φτωχούς αλλά και κορώνες για να ευαισθητοποιήσει κάποιο κομμάτι του λαού που έχει νωπές τις μνήμες από τις πολιτικές των προηγούμενων με επιχείρημα ότι “δεν τα κατάφερα όλα αλλά κάτι έκανα κι εγώ“» συνέχισε την κριτική του ο κ. Κουτσούμπας.

Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο ΓΓ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ένα όνομα δεν λέει τίποτα από μόνο του». «Δεν είναι βαφτίσια για να συνεννοηθούν κουμπάροι, γονείς και παπάς για το όνομα του παιδιού, υπάρχει ο αλυτρωτισμός, το Σύνταγμα κ.α.» πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι «κάθε όνομα με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση εγγυήσεις όπως το Σύνταγμα της χώρας».
Κατά την άποψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «δεν χρειάζεται ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί θα περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα» ενώ για τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «φαντάζομαι ότι υπάρχει ή θα έπρεπε να υπάρξει ενιαία κυβερνητική θέση. Ο Καμμένος έχει τις δικές του απόψεις αλλά μένει να το δούμε στην πράξη πού θα καταλήξει».

Μιλώντας, τέλος, για το γενικότερο πολιτικό σκηνικό εκτίμησε ότι «οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης παό το πολιτικό σκηνικό είναι σε φάση αποσύνθεσης όπως γίνεται με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Μπορεί το Σκοπιανό να αποτελέσει παράγοντα επιτάχυνσης τέτοιων εξελίξεων».

 


σχετικα αρθρα