current views are: 7

26 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση09:59

Σ. Παπαδόπουλος στο «Ακραίως»: «Οι ΑΝΕΛ έχουν δικαίωμα να μην αλλάξουν στάση στο Σκοπιανό»

Τι ανέφερε για τις σχέσεις με την Τουρκία και την στάση του Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα.

Δημοσίευση 09:59’

Τι ανέφερε για τις σχέσεις με την Τουρκία και την στάση του Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα.

Την άποψη ότι οι ΑΝΕΛ έχουν δικαίωμα να μην αλλάξουν στάση στο Σκοπιανό διατύπωσε μιλώντας στον Τάκη Χατζή στο «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ ο Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση. Στο Σκοπιανό πιστεύουν κάτι διαφορετικό. Δεν μπορούν να έχουν διαφορετική άποψη σ’ ένα θέμα; Δεν θα αλλάξουν στάση, δικαίωμά τους είναι». 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δ. Καμμένου που συνέδεε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα τόνισε: «Ξέρετε κανέναν της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός μας να κάνει παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εκείνος ξέρει κανέναν; Δεν έχουμε κανέναν βουλευτή μας να κάνει παρέα με τον Ρουβίκωνα.

Η άποψή μας για το σοσιαλισμό είναι σε άλλο μήκος κύματος από τους αναρχικούς. Αν κάποιες ομάδες νομίζουν ότι θα φέρουν με βόμβες τον σοσιαλισμό, διαφωνούμε κάθετα. Είναι πολύ προκλητικές οι πράξεις τους που με κάνουν και εμένα να απορώ πως υπάρχει ανοχή απέναντί τους». 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Ρουβίκωνα ”δικά μας παιδιά”. 

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2015, με φόντο το δημοψήφισμα: «Το καλοκαίρι του 2015 κατέληξε με αιματηρό συμβιβασμό για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Αν φεύγαμε το καλοκαίρι του 2015 από την Ευρώπη, θα υπέφερε η Ελλάδα. Η συμφωνία του Παπανδρέου με τους δανειστές ήταν συμφωνία εσωτερικής υποτίμησης»

«Την Τετάρτη πριν το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τρίπρας ξεκαθάρισε τη θέση του υπερ της παραμονής στην Ευρώπη. Δεν συνθηκολογήσαμε, συμβιβασμό κάναμε. Κάναμε λάθη σε εκείνη την περίοδο. Δεν είχαμε διαγνώσει πάρα πολύ έγκαιρα τη δυνατότητα των πιέσεων που θα μπορούσαν να ασκήσουν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, αλλά και της Κομισιόν» υπογράμμισε επίσης. 

Σε σχέση με την Τουρκία και τις παλινωδίες των τελευταίων μηνών ανέφερε: «H Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην εξωτερική της πολιτική. To παραμύθι για τα 18 νησιά είναι ένα παραμύθι εύπεπτο για την Τουρκία, αλλά όχι για τον υπόλοιπο κόσμο». 

Απαντώντας, τέλος, για την παρουσία τόσων μελών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε κατά καιρούς κυβερνήσεις υπογράμμισε: «Συμμετείχαν αλλά κανένας δεν κατηγορείται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

 


σχετικα αρθρα