current views are: 6

30 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:59

Πρ. Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές να υπερασπιστούν την ιστορία μας

Ομιλία στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων 

Δημοσίευση 17:59’

Ομιλία στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων 

Το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την παρουσίαση της επανέκδοσης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του βιβλίου του Φιλέλληνα αντιστασιακού Ροζέ Μιλλιέξ «Φόρος Τιμής στην Ελλάδα 1940-1944», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

 «Η Χώρα μας αποτελεί δύναμη Ειρήνης και Ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, ακριβώς επειδή, με ασπίδα τις Ένοπλες Δυνάμεις της, για τις οποίες αισθάνεται υπερήφανη, είναι ικανή, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπισθεί την Ιστορία της, το παρόν της αλλά και τις προοπτικές του μέλλοντος της» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος .

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι, αμετάκλητα, αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, μάλιστα, του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, υπερασπιζόμενη τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της, υπερασπίζεται, εντέλει, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η έκδοση αυτού του έργου είναι σημαντική διότι υπηρετεί την διατήρηση της ιστορικής μνήμης προσθέτοντας ότι «Πέραν των άλλων, η ιστορική μνήμη υποστηρίζει και τονώνει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, διαχρονικώς ακμαιότατο». Σημείωσε, επίσης, ότι για εμάς, τους Έλληνες, ισχύει πάντα το: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» και επισήμανε ότι « το μήνυμά μας αυτό το εκπέμπουμε προς κάθε κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέσα από τις σελίδες αυτής της έκδοσης, προκύπτουν οι ακόλουθες, αναντίρρητες, ιστορικές αλήθειες: «Η “μικρή” Ελλάδα αναγνωρίζεται και τίθεται ως “ηγέτης” στην αντίσταση κατά των δυνάμεων του άξονα. Γίνεται το παράδειγμα για όσους αγωνίζονται υπέρ της Ελευθερίας. Παραμένει ζωντανή παρά τα δεινά της. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και με διαφορετική μορφή. Η Ελλάδα ωστόσο παραμένει η κοιτίδα του Πολιτισμού και το ιδεώδες του πολιτισμένου κόσμου».

 


σχετικα αρθρα