current views are: 9

31 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση13:46

Την Πέμπτη οι κρίσιμες συναντήσεις του Μ. Νίμιτς στα Σκόπια – Ποιους θα δει

Ενόχληση της ΠΓΔΜ για τη συνέντευξη Κοτζιά

Δημοσίευση 13:46’
αρθρο-newpost

Ενόχληση της ΠΓΔΜ για τη συνέντευξη Κοτζιά

Την Πέμπτη θα έχει τις κρίσιμες επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Νίμιτς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE), Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, Αλί Αχμέτι. Ο κ. Νίμιτς ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του πως «είχαμε καλές συζητήσεις στην Αθήνα και ελπίζω πως το ίδιο θα γίνει και εδώ».

Οι συναντήσεις διεξάγονται στη σκιά της ενόχλησης του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ για τα όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και αποκάλυψή του ότι η χώρα μας θα καταθέσει προσχέδιο συμφώνου με την ΠΓΔΜ.

Το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ εξέδωσε μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση, τονίζοντας πως «υπογραμμίζουμε ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων θα μπορούσε να μειώσει το χώρο για συνομιλίες».

«Επιδεικνύουμε από την πλευρά μας καλή θέληση για κοινά αποδεκτή λύση η οποία θα σέβεται τους προβληματισμούς, την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο λαών. Για να βρεθεί μια λύση χρειάζεται και η καλή θέληση της άλλη πλευράς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα